Sârbii din Timișoara au spart pahare și au petrecut până dimineața la Revelionul pe rit vechi

po 1000x100px (4)

Distracția și buna dispoziție au fost la ordinea zilei aseară, la Timișoara, la Revelionul pe rit vechi al sârbilor, la un cunoscut restaurant din centrul orașului. La miezul nopții au fost sparte pahare pentru a alunga ghinionul în noul an, o tradiție a sârbilor.

Muzica bună, bucatele alese, specialităţi sârbeşti au fost ingredientele unei seri speciale pentru petrecăreţii sârbi din Timişoara. Organizatorii au făcut tot posibilul ca atmosfera să fie una pe placul tuturor.

„Am pregătit o gamă de specialităţi sârbeşti, de la prune uscate, umplute cu prosciuto, peşte pane, pentru a trece prin viaţă ca peştele prin apă şi ruladă de purcel cu piept de curcan şi sos de vişine, nişte delicatese şi specialităţi sârbeşti. Muzica este de excepţie şi sperăm să intrăm în anul nou plini de optimism, să ne aştepte belşugul, iar tot ce a fost rău în anul care a trecut să dispară spărgând paharele. Să demonstrăm că ne uităm spre viitor şi nu ne interesează trecutul”, a declarat Iavor Radovancovici, organizatorul evenimentului.

Evenimentul a avut şi oaspeţi de seamă. Au venit sportivii de la secţia de baschet a SCM, handbalişti, fostul ambasador al Serbiei în România, directorul operei din Belgrad, preşedintele Uniunii Sârbilor din România, dar şi prefectul de Timiş, Liliana Oneţ.

headerexpress cc

„În fiecare an, comunitatea sârbă sărbătoreşte foarte frumos trecerea în noul an sârbesc. Mă simt foarte bine, am acceptat cu mare plăcere invitaţia de a participa la acest eveniment. Pentru sârbi este un eveniment foarte important, pentru că ei încearcă să-şi păstreze tradiţiile şi o fac foarte bine, sărbătorind Crăciunul pe rit vechi, Revelionul pe rit vechi şi toate sărbătorile lor naţionale”, a declarat Liliana Oneţ.

Organizatorii au recunoscut că sârbii sunt mai petrecăreţi decât românii, pentru că la sârbi Revelionul se sărbătoreşte ca o nuntă în care toţi participanţii, chiar dacă nu se cunosc între ei, se simt bine.