Sărbătorile vin cu un tir plin de cadouri pentru micuţii a două oraşe din Banat

Cei mai puternici oameni de afaceri din Clisura Dunării i-au reamintit moșului laponian, și în acest an, că mii de copii îl așteaptă cu nerăbdare. Nu însă cu tradiționala sanie trasă de reni, ci cu un mijloc de transport sigur și cât mai voluminos: tirul.

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar Moș Crăciun e nevoit să facă repede o schimbare în privința tradiționalului mijloc de transport cu ajutorul căruia obișnuiește să onoreze scrisorile copiilor, asta dacă nu-și dorește ca pe chipurile micuților, în loc de bucurie, să se citească tristețea.

Deși uneori e greu să convingi pe cineva să părăsească zona de confort, cert este că, în orașul de pe Valea Carașului și în cel de la malul Dunării, ajutoarele de nădejde ale moșului cu plete dalbe (Alexandru Torma – Auto Alex; Casa Alex Oravița, Dorin Crivacucea – Imperial Market și Remus Almăjan – Super Steel) au venit în fața acestuia cu argumente solide, până la urmă, bătrânul cu daruri luând în calcul ideea camionului și asta pentru că, o dată, îl așteaptă mii de copii, iar pe de altă parte, vremea plăcută de afară s-ar putea să-i pună bețe-n șine saniei tradiționale.

Având bine întipărită în minte expresia potrivit căreia: Dar din dar se face Rai, compania Auto Alex – cea care a avut inițiativa, în urmă cu ani buni, de a aduce un strop de bucurie și culoare în viața copiilor de pe Clisura Dunării – a reușit, în timp, să determine și alte firme și alți oameni de afaceri să se alăture acestui demers. Astăzi, datorită unui front comun, tradiția tirului lui Moș Crăciun nu numai că merge mai departe, ci ajunge să capete amploare și într-un alt oraș: Oravița.

Prima oprire a camionului lui Moș Crăciun va avea loc la Oravița, luni, 23 decembrie. La ora 17.00, bătrânul din Laponia și-a anunțat prezența la Casa Alex, cel mai modern magazin din oraș, iar de la ora 18.00, tirul cu surprize îi așteaptă pe copii la Imperial Market, magazinul alimentar care bate supermarket-urile din afara granițelor.

În ajunul Crăciunului, tirul moșului va putea fi văzut, mai întâi, la Parcul Boșneag din Moldova Nouă, începând cu ora 17.00 – sediul Auto Alex. Trei sferturi de oră mai târziu, acesta va poposi în fața sediului firmei Super Steel – depozitul de termopane. Începând cu ora 18.15, cadourile vor fi împărțite copiilor adunați la magazinul Imperial Market (Fortuna) urmând ca, ultima întâlnire a moșului darnic cu micuții, să aibă loc la Măcești, ora 19.00.