Sărbătoare pe Valea Bistrei. Biserica de la Mal, resfințită!

sfintire biserica mal
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Lăcașul de cult din cartierul orașului Oțelu Roșu a fost vizitată duminică de episcopul Caransebeșului, după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, din Parohia Mal – Oţelu Roşu, Protopopiatul Caransebeș, a trecut printr-un amplu proces de renovare și înfrumusețare în ultimii ani. În acest sens, Preasfințitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, a mers duminică, 16 iunie, în mijlocul comunității pentru a binecuvânta sfântul locaș. După sfințirea bisericii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

La această sărbătoare au participat reprezentanți ai administrației locale, printre care și primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, cu familia, și mulți credincioși din parohie, cei mai mulți venind îmbrăcați în costume populare.

Pentru frumoasa și rodnica activitate, părintele paroh Ioan Petru Popa a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii au primit diplome de recunoștință, printre aceștia numărându-se și primarul Luca Mălăiescu. La final, părintele paroh i-a oferit din partea comunității o mitră Preasfințitului Lucian.

Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, din Parohia Mal – Oţelu Roşu a fost construită în anul 1904, în stil baroc. În anul 1997, pictura a fost realizată în tehnica tempera de pictorii Florica și Eugen Papici din Drobeta Turnu-Severin, precizează reprezentanții Episcopiei Caransebeș. Biserica a fost sfințită în 11 iunie 1904 de către protopopul Andrei Ghidiu. Prima târnosire a fost făcută în mai 2012, de către Preasfințitul Episcop Lucian.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Între anii 2017 – 2024, s-a restaurat integral exteriorul bisericii, iar la 12 ani de la prima târnosire s-a rezidit și s-a placat cu granit Sfântul Jertfelnic.

diploma recunostinta otelu rosu

biserica mal sfintita

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/