Șapte dosare penale în Timiș în ziua votului. Bilanțul autorităților

IPJ Timiș transmite că șapte dosare penale au fost întocmite astăzi în județul Timiș, cu privire la fraude electorale. 

Astfel, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați de președintele unei secții de votare din localitatea Comloșu Mare cu privire la faptul că lipsește o ștampilă de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Într-o secție de votare din localitatea Deta a fost sesizat faptul că un bărbat a primit două buletine de vot pentru funcția de primar, dintre care unul avea deja aplicată ștampila pe un anumit partid politic. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot.

În localitatea Variaș, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a votat de două ori, respectiv inițial în localitatea Timișoara și apoi în localitatea Variaș. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru fraudă la vot și fals în declarații.

La o secție de pe raza comunei Giroc a fost sesizat faptul că președinta secției de votare a intrat în cabina de vot pentru a ajuta o persoană să voteze. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru violarea secretului votului.

În localitatea Lovrin, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a încercat să părăsească secția de votare cu ștampila asupra sa. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

Pe raza municipiului Timișoara, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a încercat să introducă în urnele de votare aferente secției, mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot.

La secția de votare de pe raza localității Macedonia, o persoană care nu se regăsește pe listele de alegători, a fost validată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

De asemenea, au fost aplicate 11 amenzi în valoare de 5.600 de lei.