Șantier pe străzile din Comorâște și Forotic. Din 2024!

Administrația condusă de liberalul Alexandru Sporea se pregătește să scoată la licitație proiectarea și execuția lucrării pentru alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitatea Comorâște și, parțial, în satul Forotic.

Pentru această lucrare, Primăria Forotic a obținut o finanțare de 22 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pentru extinderea lucrării, în care să fie incluse și localitățile Surducu Mare și Brezon, Primăria Forotic mizează pe accesarea unui alt program, care urmează să fie lansat de Administrația Fondului de Mediu la începutul anului viitor.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Ne-ar mai trebui 14 milioane de lei pentru a acoperi toată cele patru localități. Finanțarea de 22 de milioane de lei ne ajunge doar pentru alimentare cu apă și rețea canalizare la Comorâște, integral, și, parțial, la Forotic. Pentru Surducu Mare și Brezon nu avem, momentan, sumele necesare să ajungem cu rețelele până acolo. Dar, în ianuarie sau februarie, Administrația Fondului de Mediu lansează o linie de finanțare pentru infrastructura de apă și canal, și acolo vom merge pe extindere rețea de apă și canalizare la Brezon și Surducu Mare. Eu preconizez că nu o să finalizăm investiția pe «Anghel Saligny», până când vom finanța extinderea pentru Brezon, Surducu Mare și ce ne va mai rămâne nefăcut pe localitatea Forotic. Până atunci vom lansa licitația pentru proiectare și execuție pentru proiectul aprobat pe «Anghel Saligny», urmând ca la începutul anului viitor să putem demara și lucrările propriu-zise”, a declarat primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/