Șantaj, taxe de prost, rea-voință, scandaluri vechi de 20 de ani și pericol public pe Muntele Mic!

casinoherculane by sungarden

Investitorii de pe Muntele Mic, fie ei mai mari sau mai mici, și primarul comunei Turnu Ruieni au reușit să facă o antireclamă perfectă domeniului schiabil pe care e zăpadă și atunci când pe alți munți din țară i se duce deja dorul. La emisiunea cu audiență maximă de la Pro TV, „România, te iubesc!”

Dintr-o emisiune în care s-a prezentat bătaia de joc din munții României nu putea lipsi scandalul de pe Muntele Mic, scandal care amână dezvoltarea unei zone de o frumusețe fantastică și cu un potențial imens. Omul de afaceri timișorean Romeo Dunca s-a plâns în fața camerelor de filmat că a investit degeaba peste 5,5 milioane de euro, că șapte pârtii, dintre care una principală, de 2,9 km lungime, cu 400 metri diferență de nivel, cu telescaun și nocturnă, stau închise. Din cauza administrației publice a comunei Turnu Ruieni. Pe domeniul schiabil pe care și-l imaginează Dunca, spune acesta, s-ar fi schiat la această oră dacă Primăria condusă de Mihai Maralescu nu ar fi câștigat în instanță o suprafață de teren pe care el o concesionase de la Primăria Zăvoi în 2013.

N-a vrut ca proștii, în Austria!
Am fost șantajat să modific contractul pentru a primi un act care era obligația Primăriei să mi-l dea. Ei vor să anuleze clauzele contractului care a stat la baza construcției acestui telescaun. Românii sunt la Kopaonik. Jumătate din venitul de la Kopaonik e făcut de românii din Timișoara și Arad. Credeți că pentru bani am făcut toate astea?! Am investit peste cinci milioane de euro, am pierdut și elicopterul, pe care îl trec la taxe de prost (n.r. – elicopterul lui Romeo Dunca a fost distrus într-un accident în această iarnă). Eu am vrut să fac ceva, mi-au plăcut munții ăștia și nu am vrut să merg ca prostul în Austria. La noi e moda săfuri bani și să fugi cu ei în Madagascar. Eu am venit cu bani aici”, a explicat milionarul timișorean pentru Pro TV.

Primăria își face pârtii de schi
În cadrul aceleiași emisiuni, primarul Maralescu a ținut-o pe-a lui: „Eu nu pot să subjug Primăria. El vrea să ia cu 15 eurocenți și să dea apoi cu cât vrea. El vrea să fie autoritar pe munte! Acum, Muntele Mic nu produce atâția bani cât ar trebui, dar vreau ca Primăria Turnu Ruieni să aibă una sau două pârtii și teleschiuri”.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

S-a construit haotic
În discuție au intrat și Dana Șandor, până nu demult administrator public al Primăriei Turnu Ruieni, și Flavius Nedelcea, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin. „Lucrurile nu au mai funcționat din cauza faptului că eu eram transparentă în ceea ce înseamnă acte, documente. Nu sunt omul lui Romeo Dunca. Sunt alte interese și rea-voință. Mare lucru nu se mai poate face, e o zonă în care s-a construit haotic”, a afirmat Dana Șandor, explicând și motivele pentru care nu mai lucrează în Primărie. „Dacă există înțelegere se poate crea Raiul pe Pământ. La ora actuală situația e precară, pentru că sunt mai multe entități care nu se înțeleg. Consiliul Județean încearcă să medieze această situație”, a asigurat vicele CJ.

Greu de tot cu Romeo Dunca
Un alt om de afaceri de pe Muntele Mic, Horațiu Buna, cu care Romeo Dunca era asociat cu câțiva ani în urmă, se îndoiește că la 1.800 de metri altitudine va fi liniște cât de curând. „Cu acest investitor nu știu dacă se poate înțelege cineva. Problema lui este că e un pic departe de stațiune, din câte am înțeles gândește și construcția unor hoteluri, dar e foarte greu să faci ceva de la zero. Dacă va investi câteva milioane, poate zeci de milioane, atunci poate va reuși să facă ceva acolo. Important e ca și ceilalți investitori să fie lăsați să vină. Un investitor nu înseamnă tot, nu poți să monopolizezi”, e de părere Buna.

Pârtii periculoase
Dunca n-a vorbit doar despre ceea ce dorește el să facă pe Muntele Mic, ci și despre ceea ce deja există: pârtii – pericol public, dând-o exemplu chiar pe a sa, o bisericuță care a fost atracție turistică până să facă popii ditamai casa lângă ea, sau o betonieră lăsată de un doctor în mijlocul zonei schiabile, probabil să oprească schiorii care prin viteză prea mare. Concluzia a tras-o Nelu Gherga, primul investitor de pe Muntele Mic: „Se ceartă de 20 de ani, de când au venit, și au distrus muntele prin certuri!”

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/