Șantaj la patronii resorturilor de lux din Herculane! S-a vrut stăpân pe stațiune!

dcim100mediadji 0047.jpg

Bazele de tratament și răsfăț ale celor mai importante hoteluri din stațiunea balneară au fost lăsate fără apă termominerală cu scopul de a fi preluate la preț de chilipir!

Alexandru Gavrilescu e inculpat de DIICOT pentru săvârșirea unei pleiade întregi de infracțiuni după ce a vrut să preia controlul absolut pe Valea Cernei. Anchetatorii au descifrat șmenurile puse la cale de acesta și de membrii grupului infracțional trimiși astăzi în fața instanței. Gavrilescu a avut intenția clară de a închide principalele hoteluri și a le prelua în condiții financiare pe care el le-ar fi impus. Adică, în schimbul unor sume ridicole. Și nu e vorba despre orice hoteluri, ci de cele în care se investiseră aproape 10 milioane de euro.

Gavrilescu s-a folosit de apa termominerală, a cărei exploatare fusese concesionată către SC Hercules SA, pentru a le forța mâna, spre exemplu, proprietarilor resorturilor Diana și Afrodita să vândă și să plece din stațiune. Dar și altora. Cum ar fi proprietarul Băilor Venera. Ce le-a făcut Gavrilescu acestora? Le-a tăiat accesul la rețeaua de apă termominerală. Practic, le-a transformat bazele de tratament în ceva total inutil. Fără apă termală, ce turism să mai faci în Băile Herculane?

În fața robinetelor închise, proprietarii au fost de acord să plătească în caz de reluare a furnizării apei același preț pe care îl aplică la ceilalți beneficiari din stațiune și, în plus, să constituie o garanție financiară. Numai că, la aceste oferte normale și firești, Gavrilescu a venit cu contraoferte aberante, respectiv plata unor sume exorbitante. De 5 ori factura lunară pentru Afrodita și Diana și ipotecă sau transmiterea dreptului de proprietate în cazul Băilor Venera. Procurorii DIIICOT consideră impunerea unor taxe nejustificate de către Alexandru Gavrilescu și închiderea surselor de venit ale hotelurilor o „activitate de tip mafiot”, intenția sa fiind să închidă principalele hoteluri și să le preia el.

Omul de afaceri Ilie Mihan a relatat procurorilor despre propunerea primită, aceea de a accepta ipoteca pe Băile Venera sau transferarea dreptului de proprietate în favoarea lui Gavrilescu la un preț infim, de 15.000 de euro, după ce acesta a investit aproximativ 100.000 de euro! Proprietarilor Hotelurilor Afrodita și Diana le-a promis mediatizarea unor vânzări avantajoase, vânzări în urma cărora Gavrilescu urma să se aleagă cu 1,5 milioane de euro. „De asemenea, intenția lui Gavrilescu Alexandru de a înlătura orice investitor serios din Băile Herculane este ilustrată și de eșuarea oricăror încercări de reluare a furnizării apei, încercări realizate de proprietarii Hotelurilor Diana, Afrodita și Băile Venera”, au reținut procurorii DIICOT.

dacus 05 iulie 2024

Despre acțiunile de tip mafiot descrise de procurori a vorbit în amănunt și unul dintre proprietarii hotelurilor Diana și Afrodita. Acesta a explicat că problemele majore au apărut odată cu schimbarea administratorului judiciar al SC Hercules, societatea care deținea licența de exploatare a apelor termominerale. Administratorul judiciar era mână în mână cu Gavrilescu și deloc întâmplător astăzi dau socoteală împreună în fața legii. „Gavrilescu a pătruns în spațul ce împrejmuia cele 3 bazine de apă termală care alimentau cele două hoteluri ale mele și Hotel Ineternațional, tăind lacătul de la gardul ce împrejmuia bazinele. A procedat la sigilarea robinetului ce alimenta bazinele și a tăiat efectiv conducta care făcea legătura dintre bazine și hotel. (…) Am încercat medierea conflictului prin avocat.

 Am făcut o ofertă, în sensul că, până la rezolvarea litigiului civil pe contractul de asociere în participațiune, să ni se furnizeze și nouă apă la prețul pieței. Alexandru Gavrilescu personal mi-a prezentat condițiile lui pentru a-mi furniza apă și, în principal, aceste condiții vizau plata de către noi timp de 1 an de zile a unor facturi lunare în cuantum de 5x valoarea acestora. După aceste negocieri, Gavrilescu mi-a spus că dacă îi dau 700.000 de euro, el va renunța la plângerile și contestațiile pe care le făcuse până la acea dată și că după acea dată el nu va mai face nicio plângere.”, a dezvăluit Marius Băzăvan, proprietar al hotelurilor Diana și Afrodita.

Din 2016, de când Gavrilescu a tăiat alimentarea cu apă termominerală sulfuroasă a celor două resorturi, n-a mai curs o picătură din rețeaua deținută de SC Hercules. Șansa familiei Băzăvan a fost că a descoperit un izvor în imediata vecinătate a resorturilor și astfel turiștii s-au putut bucura în continuare de răsfăț și tratament. Același Gavrilescu s-a oferit chiar să ajute la plecarea investitorilor de la Diana și Afrodita din Herculane. „Mi-a spus ca a auzit de la tatăl meu ca dorim sa vindem hotelurile, situație în care să-l anunțăm pe el, întrucât cunoaște un «pinguin» (n.r. – un cumpărător interesat), însă, atunci când negociem prețul cu acea persoană să avem în vedere suma de 1.500.000 – 1.700.000 de euro pe care să o adăugăm la prețul solicitat, sumă care ulterior i se cuvine lui pentru a se stinge litigiile cu SC Hercules SA.”, a mai devoalat Băzăvan.

Cam asta s-a întâmplat mai bine de 20 de ani în Băile Herculane. De altfel, se vede cu ochiul liber!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/