Șansă la sănătate pentru locuitorii Aninei!

anina
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Primăria Anina intenționează să acceseze Programul Național de Redresare și Reziliență, în vederea înființării unui centru – ambulatoriu, care să răspundă nevoilor celor aproape 7.500 de locuitori. Terenul identificat se află pe strada Uzinei.

După închiderea în 2011 a spitalului din Anina, în timpul Guvernului Boc, și transformarea acestuia în cămin pentru bătrâni, locuitorii fostului oraș minier s-au văzut nevoiți să bată zeci de kilometri până la Reșița pentru a se trata de boli. De-a lungul vremii, administrația locală a încercat să redeschisă unitatea medicală, însă fără succes. Între timp, la Anina a fost deschis un centru de permanență, dar care nu răspunde întru totul nevoilor populației.

Primăria Anina își pune acum speranța în viitorul Program Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care are fonduri și pentru sănătate. „Am înțeles că prin PNRR se acordă bani pentru localitățile unde nu sunt spitale, pentru a se face centre-ambulatoriu. Am identificat în acest sens un teren, de 70.000 de metri pătrați, pe strada Uzinei, și am inițiat demersurile pentru a intra în posesia lui. Din această suprafață, vom dezlipi 2.000 de mp, pe care vrem să facem acest centru-ambulatoriu. Din câte am înțeles, pe PNRR se merge după principiul primul venit, primul servit! Așa că nu am mai stat pe gânduri, s-a dat deja și o hotărâre de Consiliu Local, iar săptămâna viitoare vom face actele pentru cumpărarea terenului. Achiziționăm întreaga suprafață, pentru că, pe lângă acest centru-ambulatoriu care o să aibă vreo 12 secții – printre care Radiologie și Imagistică Medicală, Ginecologie, Cardiologie, Pediatrie, Laborator de Analize Medicale – mai vrem să dezvoltăm în zona respectivă un parc. Avem o cerere de finanțare  depusă la ADR Vest pentru un parc de agrement pe o suprafață de 25.000 de mp. Cererea e în curs de evaluare, iar dacă va fi finanțabilă, vom schimbă puțin fața întregii zone.”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina, Daniel Danu.