Printre angajații din sănătate care au protestat azi în fața Guvernului s-a aflat și o delegație din Caraș-Severin, condusă de vicepreședintele Federației Sanitas Caraș-Severin, asistentul Andrei Seracin.
Aceștia cer eliminarea plafonului de 30% a sporurilor oferite de ordonatorul principal de credite, situație care nu s-a mai întâlnit până acum în spitale. Acest plafon limitează acordarea sporurilor din noul Regulament. De asemenea, Sanitas cere creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, dar și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate. Mai mult, participanții la miting sunt dezamăgiți de modul în care decurg negocierile la Guvern și acuză Executivul că vrea să-i excludă de la masa tratativelor.
Delegația este formată din 30 de membri Sanitas, infirmiere din Reșița, Caransebeș, Oravița, Oțelu Roșu și Moldova Nouă.
Fluturașul de salariu este dezamăgitor pentru asistenți medicali, biochimiști, personal TESSA. „Vă dau un exemplu: la Caransebeș sunt infirmiere de la Secția TBC care au pierdut la salariu și 500-600 de lei în mână, infirmiere de pe alte secții cu 200-300 de lei, în funcție de sporuri, brancardieri cu sporul minim și cărora nu li s-a majorat salariul de la 1 martie 2018. Dacă Guvernul nu ar mai amâna până în 1 ianuarie anul viitor majorarea salarială a acestei categorii de personal (infirmieri, brancardieri, farmaciști, biochimiști, îngrijitoare curățenie), lucrurile s-ar mai liniști”, este de părere vicepreședintele Sanitas Caraș-Severin, Andrei Seracin, totodată președinte Sanitas Caransebeș. În caz contrar, urmează grevă de avertisment în data de 7 mai, de 2 ore, și în 11 mai grevă generală. Aste înseamnă că doar o treime din personalul menționat va participa la urgențele din spital.