Sânge proaspăt la ASU Politehnica! Trei tineri talentați, aduși dintr-un foc

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ASU Politehnica Timișoara continuă să mute pe piața transferurilor. După aducerea lui Sabin Lupu, clubul alb-violet a transferat trei tineri fotbaliști de la Centrul Național de Pregătire Timișoara, fondat de FRF. Este vorba de Dragoș Coroiu, Răzvan Pițigoi și Adrian Lazăr, toți la final de juniorat, care au semnat pe trei sezoane cu clubul sprijinit de galeria CVUCS.

Cei trei au fost la centrul fondat de FRF încă de la început, din 2014, și toți trei sunt născuți în anul 2000. Dragoș Coroiu este mijlocaș defensiv sau fundaș central, Răzvan Pițigoi e atacant, iar Adrian Lazăr e mijlocaș central. Primii doi sunt timișoreni și provin de la LPS Banatul, în timp ce Lazăr e orădean și a venit de la LPS Bihor. Cei trei au fost aduși deoarece sezonul viitor va fi obligatoriu ca în Liga a II-a să fie mereu pe teren doi fotbaliști U20, nu trei U22, ca până acum. La ASU au venit pe parcursul sezonului trei de la CNPT Călin Jurj și Fabio Trip. De altfel, echipa lui Petruescu a jucat mai multe meciuri de verificare cu elevii lui Cristian Petcu.

Antrenorul de la centru spune că e fericit că mulți fotbaliști pregătiți de el au rămas la echipele din Timișora. „Sunt jucători de calitate, băieţi de caracter, au petrecut patru ani în centru. Au crescut mult în perioada aceasta. Ei trebuie să demonstreze că îşi merită locurile de titular. Eu mă bucur foarte mult că opt copii de la centru au rămas aici, cinci la ASU şi trei la Ripensia”, ne-a declarat antrenorul Cristian Petcu. Ripensia a luat dintre tinerii formați de centru, pe parcursul sezonului trecut, pe Ștefan Dobre, Darius Țiereanu și reșițeanul Vlad Chera, ultimul împrumutat de la Academia Hagi, unde a ajuns după ce a jucat pentru CNPT.

untitled design set 970x90 px

Vara aceasta, deoarece generația a terminat junioratul, Centrul Național de Pregătire de la Timișoara își va încheia activitatea. Cristian Petcu va forma în continuare jucători la LPS Banatul.

Sursa foto: sspolitehnica.ro

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/