„Sânge pentru Ucraina!” – o nouă campanie inițiată de voluntarii ATOR pentru țara vecină

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se mobilizează și vine în sprijinul poporului ucrainean, greu încercat în această perioadă.

În perioada 3-4 martie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, voluntarii ATOR Banatul de Munte, organizează o nouă campanie de donare de sânge „Împreună dăruim viață”, sub îndemnul „Sânge pentru Ucraina”.

Alături de voluntarii de la ATOR Banatul de Munte se vor mai aflam în calitate de parteneri, Episcopia Caransebeșului, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin și Liga Studenților din cadrul Centrului Universitar „UBB Reșița”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, campania beneficiază de sprijinul restaurantului „Soho House” din Reșița, care oferă vouchere de consumație, în valoare de 50 lei, pentru fiecare grup de patru donatori de sânge.

Totodată, în cadrul campaniei, donatorii au posibilitatea să cedeze și bonurile de alimente pe care le primesc, conform legii, urmând ca acestea să fie folosite tot în scop umanitar, pentru cumpărarea de alimente de bază pentru refugiații din Ucraina.

„În contextul actualei crize generată de conflictul armat din Ucraina, pe lângă nevoia permanentă de donatori de sânge, înregistrată la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, campania își propune constituirea unui stoc de sânge care să vină în sprijinul răniților din Ucraina, victime ale războiului de la granițele țării noastre.

Încurajăm cât mai multe persoane să se alăture campaniei noastre, mai ales că programul de la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița s-a prelungit în această perioadă, donatorii având posibilitatea să doneze în intervalul orar 7.30 – 17.30.”, spune Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte.

Voluntarii ATOR Banatul de Munte se vor afla la centrul de donare din Reșița, situat pe Str. I.L. Caragiale, Nr. 1-2, în zilele de joi și vineri, 3 – 4 martie, iar dacă situația o va impune, se are în vedere prelungirea campaniei și pentru luni – 7 martie.

Informații suplimentare despre campanie și despre condițiile de donare, pot fi obținute la numerele de telefon 0761.873.954 – Nadia Popescu, coordonator campanie, și la 0726.561.449 – Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte.

banner 970 x 250