Sancțiuni pentru tăiere ilegală de lemn, alcool la volan și nepurtarea măștii de protecție

sancțiuni

Sancțiuni în valoare de peste 30.000 de lei în doar două zile pentru neglijența șoferilor și nerespectarea prevederilor de protecție individuală. Permise de conducere suspendate și certificate de înmatriculare retrase de către polițiștii din Lugoj, dar și amenzi aplicate pentru tăieri ilegale de lemn.

Polițiștii Secției 5 Rurale Belinț, Secției 6 Rurale Găvojdia, Secției 7 Rurale Lugoj și Biroului Rutier Lugoj au desfășurat în acest weekend acțiuni în scopul prevenirii accidentelor rutiere, prevenirii activităților comerciale ilicite, prevenirii braconajului și pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Aproape 160 de autovehicule au fost verificate. Pentru nerespectarea normelor rutiere au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale. Au fost efectuate 16 teste cu aparatul etilotest. 3 permise de conducere au fost reținute și 4 certificate de înmatriculare retrase.

Spre exemplu, un bărbat din comuna Știuca transporta ilegal material lemnos și a fost sancționat conform legii cu 1.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat. Polițiștii au mai identificat un bărbat care conducea un autoturism în stare de ebrietate. Aparatul etilotest a afișat îmbibație alcoolică de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea constatată.

Pe lângă situația rutieră, în cadrul acțiunilor au mai fost verificate 53 de societăți comerciale, controlați 7 paznici și 243 de persoane au fost legitimate. S-au aplicat în total 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.200 de lei.

Acțiunile de acest gen vor continua în zilele următoare.

Autor: Eusebiu Diaconu