Sănătatea, între pasiune și prioritate în vremuri tulburi

Generații de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Caransebeș, sunt garanția unei instituții serioase care și în acest an își așteaptă noii elevi.

Se pregătește o nouă serie de înscrieri pentru cei a căror pasiune este asistența medicală, iar Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Caransebeș este locul unde visele pot deveni realitate. Instituția de învățământ oferă două specializări: asistent medical generalist – 2 clase și asistent medical de farmacie – 1 clasă, un set de îndemânări recunoscut la nivel european.

sc davila

leader board 728 x 90 px

Profilul școlii, ce deține spații închiriate în cadrul Colegiului Național „Traian Doda”, oferă standarde înalte de pregătire profesională și calificări de nivelul 5, iar în ceea privește accesul elevilor la școală, poziția geografică permite cursanților, atât din zona urbană, cât și rurală învecinată să poate ajunge într-un timp convenabil la unitatea de învățământ.

Programul cursurilor, teoretice și tehnice, este organizat pe un singur schimb, în intervalul orar 15.00 – 23.00. Fiecare clasă dispune de propriul spațiu de învățare și are acces la sala de demonstrație, respectiv laboratoarele de informatică, chimie sau biologie la momentul desfășurării unei activități din orar care necesită utilizarea laboratoarelor. În ceea ce privește stagiul clinic, acesta se va desfășura în rețeaua sanitară și farmaciile din Caransebeș, Reșița și Oțelu Roșu pe baza contractelor de colaborare încheiate cu acestea.

scoala davila

Elevii care aleg să urmeze cursurile acestei școli, ce funcționează sub motto-ul „Educație riguroasă pentru o societate sănătoasă!”, vor fi beneficiarii unui set de deprinderi profesionale și morale care să le permită practicarea profesiei oriunde în Europa.

„Prin această viziune asumată, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș dorește să contribuie la dezvoltarea societății prin pregătirea unor cadre medicale medii, capabile să se angajeze pe piața muncii românești sau europene, oferind servicii de calitate și participând la reforma sistemului de sănătate. Școala își propune să dezvolte un învățământ de nivel european: acces la educație pentru toți elevii (învățământ inclusiv), performanță pentru fiecare elev, cadre didactice motivate, colaborare, cooperare, toleranță și deschidere. 

Școala noastră este o instituție de învățământ eficientă și cu simțul proximității, care să-i formeze pe tineri să fie parteneri în educație, liberi în spirit, responsabili, capabili să ia decizii pertinente asupra destinului propriu și al comunității”, declară reprezentații Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

scoala Davila

Toți cei care sunt interesați să se înscrie la această școală au nevoie de următoarele acte:

• copie act de studii (diploma de bacalaureat sau certificat de absolvire a XII/XIII clase, sau adeverință de absolvire pentru absolvenții din anul curent)
• copie a certificatului de naștere
• copie a certificatului de căsătorie, dacă este cazul
• adeverință de la medicul de familie („apt pentru școala sanitară”)
• Dosar plic cu două fotografii 3/4
Fișa de înscriere se poate obține de la sediul școlii. Taxa de înscriere este de 50 RON și se achită la momentul înscrierii, după care taxa de confirmare a locului, de 500 RON, va fi plătită. Programul de înscrieri este de luni până vineri, în intervalul 9.00 – 17.00.

Datele de contact:
Strada Libertății, nr.14, Caransebeș. Telefoane: 0255.511.977 sau 0726 352 243 Email: scoaladavilacaransebes@yahoo.com

scoala Davila