Sănătate în Caraș-Severin dezvoltată pe proiectele Reșiței

proiect spital judetean nou 2
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Medicul Iualian Bura crede că cheia reușitei este dată de noul spital și locuințele pentru medici.

În opinia sa, odată ce aceste obiective vor fi gata, Reșița va deveni un magnet pentru tinerii medici. Își susține afirmația cu experiența multor orașe din țară unde, deși nu sunt centre universitare, tinerii medici s-au stabilit după ce autoritățile locale le-au acordat facilități de locuire. Venirea lor s-a dovedit un mare câștig pentru comunitatea locală deoarece noii medici sunt bine pregătiți, și-au desfășurat activitatea în centre universitare și pot să practice în alte părți ceea ce au învățat. Iulian Bura crede că așa trebuie procedat și la Reșița și că, construirea unui nou spital județean dublată de facilități de locuire pentru medici ar deschide interesul tinerilor medici pentru Reșița și Caraș-Severin.

Speranța sa este că se va găsi sursa de finanțare pentru ca ridicarea viitorului spital județean să înceapă în maxim un an. Iulian Bura le răspunde celor care au criticat renunțarea la proiectul de reabilitare energetică și termică a staționarelor II și III ale actualului spital județean. „Nu știu dacă era o soluție viabilă pentru oraș pentru că sunt clădiri vechi și depășite moral. Nu pot furniza circuite medicale sigure și de calitate ori saloane pentru izolarea pacienților”, a spus Iulian Bura.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Consideră acel proiect o adevărată cârpeală, și încă una foarte costisitoare. Asta deoarece proiectul presupunea atragerea a cinci-șase milioane de euro din fonduri europene și cam tot atât cofinanțare din partea consiliului județean, ceea ce presupunea accesarea unui credit. De aceea crede că a fost bună decizia de renunțare la acel proiect. În privința spațiilor din actualul spital județean, Iulian Bura le consideră ideale pentru a fi folosite pe post de ambulatoriu. „Cu reabilitările corespunzătoare, ar oferi condiții decente pentru a asigura consultații de ambulator și ar aduce și resurse suplimentare de la Casa Județean de Asigurări de Sănătate”, a încheiat Iulian Bura.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/