Salvatorii cărășeni s-au întors cu bine acasă din Turcia

vreni si cristi brecica acasa

Salvatorii români care au plecat în Turcia pentru a ajuta victimele cutremurului violent din 6 februarie au ajuns acasă. Din echipa de voluntari au făcut parte și doi cărășeni: salvamontistul Cristi Brecica și cățelușa Vreni.

Echipa RO-USAR 02, care a intervenit în urma cutremurului din Republica Turcia, a ajuns în țară. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules și un C-27J Spartan, au aterizat vineri la Baza 90 Transport Aerian.

Echipa RO-USAR 02, compusă din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București, personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociația Câinii de Salvare Gugulania, respectiv 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU au intervenit în sprijinul autorităților și comunităților locale, grav afectate de seria seismelor care au generat importante pierderi de vieți și pagube materiale însemnate.

salvatori romani turcia igsu

În urma cutremurului din data de 6 februarie și a solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia, modulele specializate de căutare-salvare RO-USAR 01 și RO-USAR 02 au intervenit în condiții deosebite pentru salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături.

cristi brecica vreni

Cristi Brecica și cățelușa Vreni

CITEȘTE ȘI: Ajutor de nădejde din Caransebeș pentru victimele cutremurului din Turcia