Salvatori de vieți la puterea a doua! Zeci de pompieri din Timiș se alătură campaniei „Salvatorii donează pentru viață”

Este nevoie mereu de sânge, iar pandemia COVID-19 a lăsat centrele de transfuzie sanguină mai goale ca niciodată. În semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință și în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor, zeci de salvatori din județul Timiș vor dona sânge în următoarele zile.

Pompierii din întreaga țară, printre care și 55 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” s-au alăturat campaniei „Salvatorii donează pentru viață”. Campania are loc în perioada 7-11 septembrie, perioadă în care pompierii timișeni au fost programați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

„Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la trei secunde și că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge. Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, pompierii timișeni au ales, anul acesta, să sărbătorească diferit ziua armei. Fiind recunoscuți ca și salvatori și eroi la incendii, accidente, calamități naturale și alte zeci de situații, pompierii au ales să fie salvatori de vieți și prin donarea de sânge. Și chiar dacă anul acesta nu putem sărbători alături de cetățeni ziua noastră, suntem alături de aceștia într-un alt mod – donând și dăruind viață!”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Campania este organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Institutul Național de Hematologie Trasfuzională.