Salvați Copiii vine în sprijinul viitoarelor mămici din zonele rurale ale județului Timiș

untitled design set 970x90 px

Programul „Sănătatea mamei și a copilului” va fi extins în zonele rurale din județul Timiș. Organizația Salvați Copiii sprijină astfel viitoarele mămici cu posibilități financiare reduse.

În cadrul programului se facilitează accesul la controale, analize și ecografii. Practic, acesta vor fi gratuite și se vor realiza la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara.

„Când resursele economice sunt foarte limitate, pe lista priorităților unei femei gravide din mediul rural nu se află controalele regulate și ecografiile lunare, ci hrana și asigurarea unui confort minim pentru a aduce pe lume un bebeluș. Pentru a veni în sprijinul viitoarelor mămici cu posibilități financiare reduse, Salvați Copiii extinde activitatea programului «Sănătatea mamei și a copilului» în zonele rurale din Timiș prin facilitarea accesului la controale, analize și ecografii gratuite la Maternitatea Odobescu din Timișoara în cadrul unui parteneriat semnat cu medici de specialitate”, transmit reprezentanții Salvați Copiii.

publicitate ziar expresb 1000x100

Până în prezent, Salvați Copiii România a lucrat în 16 județe, în 64 de comunități rurale defavorizate, cu 74.880 de mame, gravide și copii până în 5 ani.