“Salvaţi Copiii” vindecă abuzurile perverșilor

Ca organizaţie ce militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, Salvaţi Copiii se oferă să sprijine autorităţile în demersul de recuperare psihologică a copilei de 13 ani abuzată sexual de propriii părinţi, în Reşiţa.

Specialiştii Centrului de consiliere deschis de Salvaţi Copiii în Timişoara pun la dispoziţia DGASPC Caraş-Severin resurse şi expertiză, astfel încât adolescenta să beneficieze de tot sprijinul necesar pentru depăşirea acestei traume uriaşe. Serviciile oferite în cadrul centrului sunt gratuite, complexe, abordând integrat dificultăţile emoţionale şi sociale pe care orice copil victimă a abuzului le dezvoltă.

„Considerăm că încadrarea juridică a faptelor penale săvârșite asupra copilului, anunțată de Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş – Severin, acoperă acțiunile abuzive ale celor doi adulți, mama biologică și soțul acesteia”, a spus Claudia Sârbescu, psiholog, în cadrul Centrului de Consiliere, din Timișoara.

Cei doi agresori sunt acuzați pentru comiterea infracțiunilor de pornografie infantilă prin sisteme informatice, act sexual cu un minor și rele tratamente aplicate minorului, toate în formă continuată.

„În acest caz revoltător de abuz sexual, drepturile copilului la protecție au fost sistematic încălcate de către cei îndrituiți, legal și moral, să le apere”, a adăugat psihologul.

Peste 10.000 de copii abuzați
Din datele furnizate de către Direcţia Generală Protecţia Copilului, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, 11.232 copii au fost în 2011 victime ale unei forme de abuz. Majoritatea abuzurilor se petrec în familie. Cea mai crescută incidenţa a cazurilor de abuz sexual asupra copilului se înregistrează tot în familie: dintr-un total de 388 cazuri înregistrate până în septembrie 2011, 232 s-au petrecut în familie.

 „Studiile arată că 80% dintre copiii victime ale abuzului devin tineri adulţi care întrunesc criteriile de diagnostic pentru cel puţin o tulburare de sănătate mentală înainte de a împlini 21 de ani: depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, sindrom de stres post-traumatic, probleme de ataşament, tulburare de conduită”, spune psihologul Claudia Sârbescu.

 

 

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/