Salariile în Primăria Caransebeş? „La unii au crescut destul de mult, la alții – aproape deloc!“

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a vorbit – în interviul transmis live pe facebook din redacţia Express de Banat – despre majorările de salarii din Primăria Caransebeș, despre grila în baza căreia se calculează remunerațiile lunare, dar şi despre propriul salariu.

Pentru că se tot vorbeşte despre noile salarii ale primarilor, Felix Borcean a vrut să lămurească acest subiect, în cadrul interviului transmis live din redacţia Express de Banat.

„Salariul primarului este impus prin grilă, eu nu pot să am alt salariu decât cel care este impus în această grilă aprobată de Guvern pentru un primar de oraș cu o populație între 20.000 și 40.000 de locuitori. Grila este de 6,5 ori salariul minim pe economie, așa este salariul brut. Viceprimarul nu poate avea salariul mai mare decât primarul, iar șefii de compartimente nu pot avea salariul mai mare decât viceprimarul, și tot așa, asta impune Legea salarizării recent votată. Această grilă nu înseamnă neapărat că salariile au crescut la toți funcționarii și astfel a trebuit să ne raportăm la cele mai mari salarii, astfel încât să nu facem micșorări de salarii, într-un context în care toată lumea se aștepta la creșteri. Dacă ne raportam la cel mai mic salariu din primărie, trebuia să facem reduceri de salarii. Eu cred că am făcut o grilă acceptată de toată lumea. Sunt diferențe, la unii a crescut destul de mult, la alții nu a crescut aproape deloc! Repet, nu eu am gândit această grilă! Noi am încercat să le echilibrăm. La același grad, de exemplu ești consilier superior 1, toți au același salariu, pentru că până acum nu era așa. Am încercat această egalizare”, a explicat primarul Felix Borcean.

Salariul net al edilului-şef al municipiului Caransebeș este 6.620 de lei, dar suma ar putea fi majorată cu 25%, ca şi în cazul viceprimarului, ca urmare a implementării unui proiect european, a dezvăluit Borcean în timpul aceluiaşi interviu, pe care-l puteţi urmări mai jos.