Salarii mai mari la CJ Timiș. Venituri de peste 100 de milioane de lei pentru secretarul general și arhitectul șef

vicepresedintii cj timis si secretarul general

Salariile angajaților din administrația județeană vor crește cu 6%. Proiectul propus de Executiv va fi supus votului consilierilor județeni. 

„În urma consultărilor cu Sindicatul Liber al Angajaților Consiliului Județean Timiș, s-a stabilit o majorare a salariilor de bază pentru angajații Consiliului Județean Timiș cu un procent de 6% aplicat asupra salariilor de bază, cu excepția funcției de secretar general al județului Timiș, care va fi majorat cu un procent de 5%, începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii februarie 2024.”, se arată în proiectul care va fi supus votului consilierilor județeni în plenul extraordinar din 8 februarie.

Majorările salariale sunt motivate prin creșterea inflației și scăderea puterii de cumpărare, precum și creșterea prețurilor la produsele de bază din coșul zilnic și la serviciile de utilități. „Toate acestea vor genera în rândul salariaților acumularea de tensiuni, insatisfacție și frustrare, demotivare financiară, afectând performanța și calitatea serviciului public, conducând deseori la plecarea salariaților din sistem.”, se arată în documentele aferente proiectului de hotărâre.

plen ordinar consiliul judetean timis

Astfel, de la 1 februarie, potrivit proiectului de hotărâre, secretarul general ar urma să încaseze lunar 19.320 lei brut, adică 11.302 lei net, iar arhitectul șef  – 18.159 lei brut (10.623 lei net). Salariul unui director executiv ajunge la maximum 17.164 lei brut/lună, în mână – 10.041 lei; al unui șef de serviciu – 9.319 lei net/lună, iar un șef de birou ar urma să încaseze 8.973 lei net/lună.  

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Salariile de bază pentru funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

Salariul brut al unui auditor/consilier, consilier juridic, expert, inspector superior va fi de 13.366 lei/lună, iar al unui debutant din aceste categorii – 6.647 lei/lună. Un referent de specialitate superior va fi remunerat cu 11.015 lei brut/lună, iar un debutant – cu un salariu brut de 6.115 lei/lună;  referent superior – 7.295 lei brut/lună, referent debutant – 5.022 lei brut/lună. Grila poate fi consultată aici.

Niciun angajat din CJT nu poate avea salariul de bază mai mare decât indemnizația primită de vicepreședinți, nici să depășească venitul lunar al secretarului general sau al arhitectului șef. Așadar, în ceea ce privește funcțiile contractuale din cadrul CJT, un consilier la cabinetul președintelui ar urma să încaseze maximum 12.639 lei brut, adică aproape 7.400 lei în mână. Un administrator – 6.225 lei brut/lună, iar un șofer – 6.133 lei brut/lună.

Totodată, personalul care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%; cei cu diplomă de doctor – de o indemnizație lunară de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul şi dacă are prevăzute în fişa postului atribuţii în acest sens.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/