Sala Polivalentă a Timișoarei nu va mai avea 16.000 de locuri

sala polivalenta din Timisoara
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Proiectul privind sala polivalentă a Timișoarei se află tot în faza elaborării documentațiilor. Cel mai probabil, investiția nu va mai avea 16.000 de locuri, așa cum era prevăzut inițial.

Consiliul Local Timișoara a fost convocat, joi, la o ședință „de îndată”, fiind supuse votului două proiecte de hotărâre cu privire la sala polivalentă. Primăria Timișoara a transmis că este nevoie de modificarea proiectului referitor la construirea sălii polivalente după ce Compania Națională de Investiții a informat instituția că, din suma alocată pentru acest obiectiv, nu pot fi suportate costurile pentru 16.000 de locuri.

Numărul exact va fi stabilit la finalizarea studiului de fezabilitate, iar, până atunci, Consiliul Local trebuie să modifice titlul proiectului. Varianta finală, cu număr redus de locuri, va fi aprobată tot de către consilierii locali”, a informat instituția.

Mai precis, pentru realizarea sălii polivalente s-a estimat o sumă necesară de 137 milioane de euro.

Timișoara a rămas fără sală polivalentă și fără stadion pe seama unor orgolii, iar dorința mea este de a avea în cele din urmă infrastructură sportivă. Numărul exact de locuri nu trebuie să fie o altă piedică pentru construcția sălii polivalente. Timișorenii rabdă de prea mult timp pentru ca Guvernul să nu prioritizeze această investiție. Am înțeles că studiul de fezabilitate, care va indica numărul exact de locuri în sală, va fi gata până la finalul acestui an, iar apoi Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va lansa licitația pentru proiectare tehnică și execuție”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Pe de altă parte, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a explicat că este nevoie de modificarea titlului proiectului, la solicitarea Companiei Naționale de Investiții.

untitled design set 970x90 px

Condițiile către Primăria Timișoara au fost de a modifica titulatura sălii din sală de 16.000 locuri în sală polivalentă, de a scoate un nou certificat de urbanism și de a întocmi studiul de trafic în zonă, a simulărilor în ceea ce privește modul de decongestionare a traficului și a publicului în momentul în care vor fi evenimente atât pe stadion, cât și la sala polivalentă. (…) Discuțiile cu Ministerul Dezvoltării au fost ca titulatura sălii să fie schimbată, pentru că o sală polivalentă de 16.000 locuri presupunea ca ea să fie construită într-o capacitate de 16.000 locuri, ceea ce era foarte greu realizabil. Asta în condițiile în care suma de 137 milioane euro era o sumă pe care o aprobam atât noi, cât și ministerul, dar nu știam dacă atunci sau la momentul la care se va face proiectarea, această sală va avea 14.000, 15.000 sau 17.000. Practic, în faza în care se va discuta despre acest studiu de prefezabilitate, ne vom referi la suma de 137 milioane euro, care știm că este suma estimată pentru construcția acestei săli, urmând ca în faza studiului de fezabilitate și mai departe a proiectului tehnic să vedem exact capacitatea. Cert este că sala va respecta tema de proiectare, așa cum a fost ea întocmită”, a declarat Cosmin Tabără.

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a precizat că prin proiectele aprobate joi în plen s-au făcut modificări și în ceea ce privește amplasamentul sălii polivalente.

Au fost două HCL-uri privind predarea amplasamentului. Unul cred că a fost în urmă cu patru ani, prin care a fost predat, dar s-a omis să se predea și utilitățile. Angajamentul primăriei de a aduce utilitățile la sală, noi am făcut această modificare în noiembrie anul trecut și am predat amplasamentul către CNI cu angajamentul de utilități, dar titulatura era de sală de 16.000 locuri. Ori astăzi aceste HCL-uri au doar referirea la titulatură, eliminarea sală polivalentă 16.000 locuri în sală polivalentă”, a detaliat Cosmin Tabără.

În urma modificărilor, Ministerul Dezvoltării trebuie să aprobe din nou indicatorii acestei investiții, astfel încât studiul de prefezabilitate să fie finalizat. Apoi urmează întocmirea studiului de fezabilitate pentru sala polivalentă a Timișoarei.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/