Șah la cote înalte. Performanța a fost premiată la Caransebeș

Egalitate sportivă frumoasă la Cupa Municipiilor Cărășene la Șah, ediția 2018. În urma celor 72 de partide desfășurate la Reșița și Caransebeș, tur-retur, rezultatul a fost la limită, în favoarea reșițenilor (36,5 Reșița – 35,5 Caransebeș) ceea ce dovedește că există un echilibru real între concurenții celor două municipii.

Premierea câștigătorilor a avut loc la finalul competiției desfășurate în sala festivă a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Potrivit președintelui Asociației Județene de Șah, Mihai Bolintiș, toate aceste activități sunt menite să sprijine și să promoveze acest sport în rândul copiilor și tinerilor.

„Sperăm ca pe viitor să avem jucători și mai puternici, iar juniorii sunt viitorul nostru, fără de care nu putem să lăsăm generațiilor viitoare un șah de calitate. Ne bucură faptul că domnul candidat de maestru Alexandru Tunaru a început cursurile de inițiere în șah pentru juniori și îl așteptăm că ne facă concurență cu pepinieria din Caransebeș la următoarele concursuri. Eu cred că din concurență se naște valoarea și progresul”, a declarat președintele Mihai Bolintiș.

La finalul competiției în care au evoluat cei mai buni jucători din Caraș-Severin au fost premiați câștigătorii, jucătorii cu cel mai mare punctaj individual și maeștrii prezenți. Scopul organizării competiției a fost de a prezenta și juniorilor cum se joacă șahul de performanță la nivel înalt pentru a-i atrage în practicarea acestui sport al minții.