Sacrificiul impune respect! Veteranii de război din județul Timiș s-au reîntâlnit cu uniforma militară!

Veteranii și văduvele de război din județul Timiș sunt sprijiniți în perioada pandemiei de militari din București și din Timișoara. Totul în cadrul unei acțiuni prin care sunt distribuite alimente de strictă necesitate și care va fi extinsă în mai multe județe.

Aurel Batea, în vârstă de 98 de ani, locuiește în localitatea timișeană Izvin și este unul dintre veteranii de război care s-a reîntâlnit cu uniforma militară. Asta după ce a fost vizitat de militarii de la Batalionul 1 CIMIC din București și de cei din cadrul Brigăzii 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal”’ din Timişoara. Întâlnirea emoționantă a fost imortalizată și postată pe pagina de Facebook a Primăriei Recaș, oraș de care aparține satul Izvin.

Scopul principal al activității este de a veni în ajutorul veteranilor aflați în dificultate în perioada pandemiei și de a le arăta pe de altă parte că merită tot respectul deoarece au dat dovadă de o mare putere de sacrificiu. „Este o onoare să ne aflăm în fața acestor oameni puternici, demni, care şi-au sacrificat tinerețea pentru valorile patriei. Din păcate, vizita a trebuit să fie scurtă şi în condiții de siguranță, dar militarii îi urează «la mulți ani» domnului veteran, cu dorința de a ne revedea cel puțin la centenar”, a spus unul dintre reprezentanții Batalionului 1CIMIC din București.