„Să se pună capăt acestei epopei! Justiția să-l lase pe Adrian Torma să-și facă treaba”

De trei luni, la Moldova Nouă, nu există primar și consilieri locali. Ba chiar, la un moment dat, primăria de la malul Dunării nu a avut nici măcar secretar, acesta fiind infectat cu SARS-CoV-2. O situație fără precedent nu doar în județ, ci și întreaga țară. A mai rămas doar o zi până la tranșarea problemei.

Miercuri, 13 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție, secția Contencios Administrativ, urmează să soluționeze ședința din calea de atac a uneia dintre cauzele în care se analizează fondul problemei în ceea ce privește candidatura lui Adrian Torma la Primăria Moldova Nouă.

Gabriela Stuparu, consilier județean și fost judecător la Tribunalul Caraș-Severin, care i-a fost aproape lui Torma în aceste luni, ne-a spus: „Din punctul meu de vedere, această cauză ar trebui să se finalizeze la termenul de miercuri. Nu văd de ce s-ar mai amâna că și așa au fost prea multe tergiversări, în condițiile în care situația de la Moldova Nouă este destul de delicată din toate punctele de vedere. Când spun asta mă gândesc că este foarte grav să ai o primărie fără primar, fără consiliu local. Și cred că la acest termen, dacă nu vor mai exista alte cereri (personal nu știu ce cereri ar mai putea exista în probațiune pentru că toate probele au fost administrate la Curtea de Apel Timișoara), cauza ar trebui să se finalizeze și să se pună capăt acestei epopei, iar justiția să-l lase pe Adrian Torma să-și facă treaba”.

gif card de energie dacus 1000x100

Este vorba de celebra hotărâre dată de Biroul Electoral Central prin care s-a dispus anularea alegerilor de la Moldova Nouă. Totodată, prin aceeași Hotărâre s-a dispus și eliminarea lui Adrian Torma din competiție, pe motiv că ar existat o fraudă în procesul electoral, fapt nedovedit până acum. Din probele aflate în dosar, nu există niciun indiciu că Adrian Torma s-ar face vinovat de fraudă, în sensul legii speciale.

„În cazul în care se va constata că nu există niciun fel de fraudă, va rămâne valabilă hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Timișoara și, ca atare, domnul Torma își va intra în atribuții, întrucât nu va mai exista cale de atac la hotărârea ce o va pronunța ÎCJC.”, ne-a mai spus Gabriela Stuparu.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/