Să înceapă treaba! România are guvern după două luni de încercări!

ciuca si grindeanu

Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Executivul susținut de PNL, PSD, UDMR și minorități naționale a fost votat cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”.

Guvernul Nicolae Ciucă a fost votat de 318 senatori și deputați. Împotrivă au votat 126 de parlamentari. Pentru învestirea guvernului era nevoie de 234 de parlamentari. Prim-ministrul și miniştrii urmează să depună individual, în faţa preşedintelui României, jurământul.

publicitate online in ziar Express de Banat

Nicolae Ciucă a spus joi, la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliția PNL-PSD-UDMR, că „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”.

PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. El afirma că social-democrații au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate: „Avem puterea să redăm încrederea în această țară”.

Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde, cu lăcomie duse, spunea liderul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian. El preciza că grupul minorităților naționale va avea o contribuție „extrem de activă” în această guvernare.

Deputatul Dan Barna, vicepreședinte USR, l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziția de vioara întâi și l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.

„Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere. De asemenea, mulțumesc și celor care nu ni l-au acordat. Cred că este foarte important să știți că am înțeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înțeles și recomandările Opoziției. Suntem un guvern al României și vom face tot ceea este posibil să avem în centrul atenției noastre cetățeanul român și să depășim aceste probleme pe care le avem din cauza crizei COVID și să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României. Vă rog să ne dați voie să mergem și să ne apucăm de treabă”, a spus Nicolae Ciucă după anunțarea rezultatului votului de învestitură.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/