„S-au cam speriat de nivelul delapidării! E o chestie foarte gravă, miroase a grup!”

fritz popa dunca nica

Consilierul județean Ioan Crina deraiază total trenul cu hidrogen pe care l-au anunțat Romeo Dunca, Nelu Popa, Dominic Fritz și Alin Nica!

 Social-democratul acuză că se fac plăți importante pe lângă lege pentru un proiect care oricum înseamnă doar fantezie. În realitate nu ar exista în Planul Național de Redresare și Reziliență niciun tren cu propulsie pe hidrogen pe ruta Reșița – Timișoara, cu conexiuni la Aeroportul „Traian Vuia” Timișoara sau la Stamora Moravița, la ieșirea din țară spre Serbia. Ar fi vorba doar despre o reabilitare a actualei căi ferate între Reșița și Voiteg. „Eu sunt stupefiat de consilierii județeni PNL care nu reacționează de niciun fel, deși sunt informați. Nu reacționează la masa Consiliului Județean, da pe relații personale și ei sunt total nemulțumiți de felul cum sunt puși să voteze. Mai ales că sunt voturi la limita sau chiar trecute de limita legală! În PNNR este cuprinsă linia Reșița – Voiteg, nu are nicio treabă cu Stamora Moravița -Timișoara! Este prinsă pentru că elimină electrificarea, ăsta e scopul. Este prinsă pentru renovare linia Reșița – Voiteg unde proiectul, studiul, autorizațiile, se obțin de către beneficiar, care este CFR! CFR-ul e obligat ca în sumele respective să facă studiile de fezabilitate, să obțină autorizațiile necesare, iar execuția să se facă scoțându-se la licitație. Sunt și etape și termene acolo! Este aberant ca noi, Consiliul Județean Caraș-Severin, sau Primăria Reșița ori Timișoara să venim cu niște bani pe care să-i cheltuim pe un studiu care este făcut de altcineva!”, a precizat Ioan Crina pentru expressdebanat.ro.

Consilierul PSD exclude o posibilă eroare a celor implicați în acest proiect, ci crede mai degrabă că e vorba despre o scurgere importantă de bani publici către „firme de casă”. Mai ales că suma vehiculată inițial era una amețitoare pentru niște studii: 4 milioane de euro! „Eu l-am avertizat pe Romeo Dunca, faptul acesta, că sunt mai mulți, miroase a grup! E foarte grav, o inițiezi, o susții, ți se aduce la cunoștință public și tu în continuare insiști! Mi se pare o chestie foarte gravă! Ați văzut pe cineva să mă contrazică?! Argumentul a fost «las că știu eu»! Lucrarea asta ei au aproximat-o la 1 milion de euro pentru fiecare. Erau 4 milioane de euro în total și există un zvon în piață că licitația a fost numai la 2 milioane, deși era scoasă la 3 milioane. Este un zvon în piață că lumea s-a cam speriat de nivelul delapidării, să zic așa!”, a adăugat Crina.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)