S-a semnat contractul de execuție pentru creșa din Racovița!

cresa

Compania Națională de Investiții ridică de la zero o creșă în zona Racovița din Caransebeș, cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării.

Au fost semnate primele contracte de execuție pentru 15 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat miercuri ministrul Cseke Attila.

Astfel, primele creșe mari vor fi construite în Alba Iulia, Oradea, Deva, Oltenița, Lugoj și sectorul 2 al municipiului București. În Caransebeș, Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin și Călărași vor fi construite creșe medii, în timp ce Petroșani, Motru, Câmpina și Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creșă mică.

1000x200 dacus 02

Valoarea totală a celor 15 proiecte este de 224.024.319 de lei, iar unitățile de învățământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.

Alte 73 de creșe au indicatorii tehnico-economici aprobați și sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziție publică, în vederea identificării constructorilor, a mai precizat ministrul Dezvoltării.

publicitate si promovare online banner maxagro