S-a schimbat conducerea la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara! Cine este noul rector?

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și-a ales noul rector pentru următorii 4 ani. Profesorul universitar Octavian Marius Crețu este noul rector al universității, cu un câștig detașat față de contracandidații săi!

Alegerile au avut loc în 20 februarie, iar Octavian Marius Crețu a obținut votul a 370 de alegători, din cele 644 de voturi valabil exprimate. Contracandidații săi s-au situat la 200 de voturi depărtare, astfel: Eugen Sorin Boia a obținut 111 voturi, Jenel Pătrașcu – 72 de voturi, iar Virgil Păunescu – 91 de voturi.

Cum se prezintă Octavian Crețu?

Profesorul universitar și-a început cariera la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în 1944, ca preparator universitar. Din 2008, Octavian Crețu devine șef de catedră la Chirurgie Generală, Oncologică și Toracică. Octavian Crețu a fost și prorector al universității din 2012 până în 2016, iar în prezent este medic-șef la Clinica Universitară de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, unde a fost și manager din 2006 și până în 2009. Noul rector este doctor în Științe Medicale, specializat pe chirurgie și transplant hepatic. Octavian Crețu a primit în 2002 Premiul Colegiului Medicilor din România pentru cea mai bună carte publicată în domeniul specialităților chirurgicale.

Noul rector a fost optimist în cursa pentru alegeri și și-a susținut candidatura prin încurajarea la vot: „Politicile manageriale implementate de rector au răsunet asupra întregii comunități academice a Universității. Acesta este și motivul pentru care este extrem de important ca alegerea să reflecte cât mai fidel voința reală a întregii comunități academice”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie în discursul pentru alegeri.

Prezența la vot a fost în procent de 93,54%. Cadrele didactice și reprezentanții studenților din consiliile facultăților au fost eligibili pentru a-și exprima votul.