S-a rupt marea alianță PSD – Pro România de la Caransebeș! „Pentru mine, Bebe Pasere nu mai există!”

pasere borcean
banner publicitar

Felix Borcean a aruncat în aer scena politică locală! În prealabil, viceprimarul Bebe Pasere dezvăluise scandalul de la vârful Primăriei Caransebeș!

Primele tensiuni dintre liderii PSD și Pro România din Caransebeș au ieșit la iveală în timpul unor ședințe ale Consiliului Local, când Felix Borcean și Bebe Pasere au avut poziții diametral opuse, când anumite proiecte au căzut la vot, deși cele două formațiuni politice aveau împreună majoritate în plen. Cărțile au fost date pe față de viceprimarul Pasere. De fapt, acesta a confirmat ceea ce se șușotea pe la colțuri, că el și primarul se au ca frații vitregi de la o vreme.

„Am fost acuzat că încep campania mai devreme, dar ultimele acțiuni demonstrează că altcineva o face. Am spus-o și o repet, un an și jumătate ne desparte de alegeri, iar dorința mea e ca până atunci să îndeplinesc sarcinile pentru care am fost ales de către cetățeni. Indiferent de partid și culoare, scopul comun al nostru, al tuturor celor aleși, este să-i ajutăm pe cetățeni. În ultima perioadă am vizitat cartierele și în ședințele de Consiliu Local am venit cu informații de la cetățeni, cu nevoile dumneavoastră și cu anumite păreri care se pare că au deranjat. Astfel, în 24 mai, domnul primar mi-a retras toate atribuțiile! Pentru a treia oară în acest mandat! Eu mi-aș dori să acționez real în a rezolva aceste probleme ale cetățenilor, dar ridicarea atribuțiilor mele mă lasă fără nicio putere de acțiune.”, și-a prezentat public Bebe Pasere nemulțumirile.

În plus, Pasere îl acuză pe Borcean că are grijă ca doar el să-și majoreze capitalul electoral decontând fiecare realizare a administrației publice locale, în timp ce celorlalți nici măcar nu le dă ocazia să fie văzuți de către cetățenii orașului. „Eu am fost ales ca să vin cu opinii, cu soluții, dar și cu acțiune. Doar un scaun și un birou în cadrul Primăriei nu sunt ceea ce mi-am dorit, eu vrea să pot ajuta cetățenii, așa cum am promis de la bun început. Sunt foarte multe evenimente la care nu suntem invitați pentru a nu ne băga capul în poză! Mai e un an și jumătate până la campanie, nu cred că trebuie să începem deja campania niciunul dintre noi. E a treia oară când mi se iau toate atribuțiile. Nu accept să fiu pus la colț! Nu am fost votat să ridic mâna ca un maimuțoi în Consiliul Local!”, a avertizat viceprimarul Caransebeșului.

Felix Borcean a luat foc pur și simplu după ieșirea lui Bebe Pasere, a considerat că nu e nimic de discutat sau de negociat, nici măcar în contextul în care PSD și Pro România au protocol de colaborare în Caraș-Severin, iar 2024 urmează să le reunească într-o singură entitate politică. „Domnul Pasere a ajuns viceprimar datorită mie, exclusiv datorită mie! Nu l-a pus nimeni, nici partidul, nici… El a ieșit pe locul trei în competiția electorală. În mod normal, probabil Andra Pleșa era mai îndreptățită să fie viceprimar, dar așa a fost să fie. Cu amândoi am avut aceleași rivalități destul de virulente în campanie, nu a fost niciunul mai prejos, pur și simplu a fost o înțelegere de moment, doar că dumnealui a crezut că dacă vine viceprimar se împarte Primăria, în sensul că fiecare își vede de tarlaua lui și nimeni nu dă socoteală celuilalt. El nu a înțeles că viceprimarul este un ajutor al primarului, nicidecum o persoană care încearcă să facă atmosferă în Primărie sau care încearcă să lucreze pe cont propriu. Lucrul ăsta nu-l tolerez, poate să spună ce vrea el. Pentru mine, Bebe Pasere din acest moment nu mai există! El vine efectiv la lucru degeaba din acest moment!”, a comentat Felix Borcean.

Ruptura dintre cei doi e majoră, e greu să mai fie reparat ceva și asta pentru că primarul Borcean efectiv n-a lăsat posibilă varianta reconcilierii. „Îmi pare rău că vine degeaba la Primărie, nu că nu mai are atribuțiuni. Nu am un interlocutor în Bebe Pasere, el are o altă gândire față de mine, nu putem să comunicăm, nu există compatibilitate!”, a închis subiectul primarul Borcean, ridicând tensiunea la cote maxime în PSD. Asta după ce tot el îi lăsase muți pe liderii social-democrați prin poziția adoptată față de inițiativele lui Romeo Dunca. Inițiative pe care le-a văzut cu alți ochi decât oricare dintre colegii săi de partid și a ținut neapărat să se știe asta.