„S-a rupt exact ce era mai important din cascadă, dar e interesantă și acum!”

Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici, a fost dărâmat ieri, imediat după ce clopotul cascadei Bigăr s-a prăbușit, dar frumusețile zonei sunt mult prea multe pentru ca turiștii să nu ocolească nici de acum încolo Valea Almăjului.

Stoicu a investit și s-a preocupat serios de ceea ce a devenit la un moment dar cea mai frumoasă cascadă din lume și, totodată, principalul punct de atracție al Banatului Montan, astfel că întâmplarea de ieri a provocat multă tristețe. După ce a văzut cu ochii lui ce a mai rămas din faimoasa cascadă, Stoicu a reevaluat situația și spune că nu e chiar atât de dramatică precum părea la prima vedere. „Această cascadă înseamnă enorm pentru zona noastră și pentru Caraș-Severin, în general. Ne-a adus foarte, foarte mulți turiști, dar cascada era doar principalul magnet al zonei, mai avem multe alte lucruri deosebite pentru care turiștii vin aici. Din cascadă s-a rupt exact ce era mai important, dar e interesantă și acum. În plus, nu cred că va genera mai puțin interes, ba dimpotrivă, cred că va exista o curiozitate la fel de mare. Mulți dintre cei care au văzut-o întreagă au acum motiv să revină.”, a afirmat Stoicu pentru expressdebanat.ro.

Primarul din Bozovici spune că trebuie intervenit urgent la cascadă, că efectele pot fi mult diminuate, numai că, deocamdată, nu a primit niciun fel de semn de la Apele Române sau de la Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, pe raza căruia se află aceasta. „Nu m-a sunat nimeni! Trebuie să lucrăm în continuare la tot ce are zona asta, la Cheile Nerei, la Cheile Carașului, la morile de apă. Chiar acum noi lucrăm să repunem în funcțiune o moară de acest fel. Mulți turiști erau mai impresionați de alte frumuseți ale zonei, nu neapărat de cascadă. Bigărul era doar principalul magnet al zonei. Aștept Apele, Parcul, pentru că eu fără ei nici nu pot interveni în vreun fel. Noi ne implicăm cu tot ce se poate pentru că această cascadă ne-a ajutat fantastic.”, a mai spus Stoicu.

leader board 728 x 90 px