S-a pus punct Recensământului General Agricol în Caraș-Severin!

agricultural plan on the laptop

Peste 45.000 de exploatații agricole au fost recenzate în mai puțin de trei luni în Caraș-Severin. Datele colectate de la fermieri vor fi folosite de autorități pentru elaborarea viitoarelor strategii și programe agricole.

Aproximativ 300 de recenzori s-au aflat în teren de la începutul lunii mai și până în prezent. Oamenii au luat la pas satele cărășene pentru a colecta informații despre structura exploatațiilor agricole. Printre întrebările la care fermierii au avut de răspuns cu acest prilej s-au numărat și cele legate de utilizarea terenurilor agricole, efectivele de animale deținute, activitățile agricole desfășurate, numărul persoanelor care desfășoară activități agricole, numărul adăposturilor de animale deținut etc.

Recensământul General Agricol s-a încheiat cu succes în Caraș-Severin. La nivelul județului au fost recenzate 45.741 de exploatații agricole, iar până la sfârșitul săptămânii sperăm să fie validate toate chestionarele. Există o procedură, exploatațiile au fost recenzate și cu ajutorul unor tablete, datele au fost preluate mai departe și urmează ca acestea să fie acum și validate. Sunt și mici probleme, pentru că, de exemplu, apar fermieri cu exploatații agricole în două sau mai multe județe și astfel de situații trebuie reglate. (…) În acest proces au fost angrenați 258 de recenzori, în echipe de câte doi sau trei, la care s-au adăugat și recenzorii-șefi, în medie unul pe localitate. Dar cei care au mers la poarta exploatațiilor și au discutat efectiv cu fermierii au fost, de fapt, cei 258 de recenzori.”, ne-a declarat dr. ing. Liviu Munteanu, directorul Direcției Județene Agricole Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Acțiunea desfășurată de Direcția Agricolă Caraș-Severin nu a fost lipsită de incidente în toată această perioadă. Recenzorii aflați în teren au întâmpinat dificultăți în colectarea datelor, fie din cauza reticenței persoanelor intervievate, fie din cauza lipsei semnalului GPS în unele zone ale județului.