S-a îmbătat criţă şi a urcat la volan. Un şofer de TIR a pus în pericol viaţa a zeci de oameni

Inconștiența criminală a unui șofer de TIR, urcat băut la volan, ar fi putut avea urmări mult mai dramatice dacă acesta nu ar fi fost oprit la timp de polițiștii cărășeni, bărbatul fiind depistat cu o alcoolemie amețitoare în aerul expirat.

„Ieri, 22 decembrie, ora 16.30, polițiștii de la Serviciul Rutier Caraș-Severin au depistat, pe DN 6, în localitatea Armeniș, un ansamblu de vehicule, înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat de 56 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o alcoolemie în aerul expirat, de 1,20 mg/l”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Conducătorul ansamblului de vehicule a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii valorii alcoolemiei în sânge.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările.