S-a hotărât! Prezență zilnică, fizică, în școlile din Caraș-Severin!

gafu cristian prefect caras severin

La solicitarea prefectului Cristian Gâfu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a hotărât ca unitățile de învățământ din județ să funcționeze în Scenariul 1 stabilit de Ministerul Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii.

Publicarea în Monitorul Oficial a unor noi acte normative care prevăd modificări referitoare la scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ precum şi măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale a obligat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin să se întrunească în ședință de urgență.

„Noutatea din Ordinul  comun al Ministerului Educaţiei nr. 5.338/01.10.2021 şi Ministerului Sănătăţii nr. 1082/01.10.2021 se referă la faptul că unităţile de învăţământ vor funcţiona conform următoarelor două scenarii:

– Scenariul 1: participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, indiferent de rata de incidenţă cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, până la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învăţământ/conexă.

– Scenariul 2: cu aplicarea dispoziţiilor art. 6, în funcţie de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/unitate de învăţământ/conexă respectiv suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la nivelul grupei/clasei/unităţii de învăţământ/conexe.”

În ceea ce priveşte HG nr. 1050/02.10.2021 noutatea constă în faptul că, în cazul în care incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, numai persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi cele care se află în perioada cuprinsă între a-15-a zi şi a-180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pot participa la competiţii sportive, la activităţi cultural-artistice, spectacole, concerte, festivaluri sau alte evenimente culturale, evenimente private (nunţi, botezuri etc.), conferinţe, şi au acces în cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte, restaurante, cafenele, terase, piscine interioare.

În cadrul şedinţei CJSU s-a hotărât că „toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor funcționa conform scenariului I, care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, cu excepţia Grădiniței cu Program Normal Nr. 2 Oțelu Roșu, structură a Grădiniței cu Program Prelungit Oțelu Roșu.”

Pentru clasele / grupele a căror activitate didactică a fost suspendată prin hotărâri anterioare ale CJSU Caraş-Severin, ca urmare a aparițiilor cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la cadrele didactice, măsura suspendării continuă până la finalul perioadei de 14 zile.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/