S-a dublat numărul claselor din Timiș mutate în online, din cauza Covid-19

Tot mai mulți elevi din județul Timiș sunt nevoiți să facă ore de acasă din cauza Covid-19. Miercuri, 22.000 de școlari și preșcolari, din 874 de clase, învățau online. Numărul claselor este dublu față de cel înregistrat săptămâna trecută.

Din cauza numărului prea mare de infectări cu noul coronavirus, tot mai mulți elevi din județul Timiș sunt nevoiți să facă ore de acasă. Inspectoratul Școlar Timiș informează că, miercuri, 621 de elevi și 177 cadre didactice erau infectați cu Covid-19. De asemenea, în ultima săptămâna s-a dublat numărul claselor mutate în online.

Sunt în județ 874 de formațiuni de studiu online, cu 22.000 de elevi. În Timișoara avem 627 de formațiuni de studiu în online, iar numărul elevilor este de 16.300. Numărul elevilor care studiază în online din motive medicale altele decât Covid-19 este de 384”, a afirmat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

De asemenea, Marin Popescu a anunțat că la nivelul Timișoarei sunt șapte școli închise pentru că nu au căldură. Este vorba de Liceul de Arte Plastice, Liceul Grigore Moisil, Liceul Ana Aslan, Școala Generală Nr. 19, Școala Generală Nr. 16, Liceul Nikolaus Lenau și Colegiul I.C. Brătianu. Ultimele două unități de învățământ au și diferite probleme din cauza infrastructurii școlare.

upt 1000x100