S-a deschis primul centru de vaccinare cu program prelungit amenajat pe teritoriul țării. Urmează ca centrul de la Spitalul Județean Timișoara să funcționeze non-stop

La Spitalul Județean Timișoara s-a deschis, marți dimineață, primul centru de vaccinare din țară care va funcționa cu orar prelungit, urmând ca tot aici programul de imunizare să fie non-stop. 

Centrul de la Spitalul Județean Timișoara a fost deschis la parterul Clinicii de Ortopedie și este organizat după model israelian, a declarat directorul unității medicale, Raul Pătrașcu. Aici se va vaccina doar cu Pfizer.

„Pentru primele zile avem un grad de ocupare de 100%. Nu trebuie să ne facem griji că rămân doze nefolosite. Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături. A fost o idee a Spitalului Județean împreună cu DSP. Ideea a fost îmbrățișată și de București, și CNCAV, astfel că am primit opt fluxuri să vaccinăm cel puțin 480 de persoane pe zi. În primele trei zile vom vaccina până târziu în noapte. Colegii de la STS au fost impecabili, mai au de lucrat, iar platforma va putea fi disponibilă și până târziu dimineața.”, a declarat Raul Pătrașcu.

leader board 728 x 90 px

De astăzi, la Timișoara au fost deschise alte trei centre de vaccinare în care imunizarea se va face doar cu Pfizer. Este vorba despre centrul de la Muzeul Corneliu Miklosi, Incuboxx și pe Calea Buziașului, în clădirea firmei Continental. În total, aici sunt deschise 20 de fluxuri, iar în total, în Timișoara sunt 48 de fluxuri. În Timișoara sunt și 8 echipe mobile de vaccinare pentru persoanele care nu se pot deplasa.