S-a depus cererea pentru finanţare pe PNRR pentru viitorul Institut Oncologic de la Timişoara

simonis

Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis a anunțat că luni a fost depusă cererea de finanțare prin PNRR pentru viitorul Institut Oncologic de la Timișoara. „De mai bine de 20 de ani, autoritățile locale din Timiș nu au fost în stare să pună pe masă măcar un proiect viabil de mare anvergură”, spune parlamentarul social-democrat.

„Timișoara este o umbră a ce a fost din punct de vedere medical”, spune deputatul PSD de Timiș, acesta fiind motivul pentru care mulți dintre cei diagnosticați cu cancer au plecat să se trateze la Cluj, continuă parlamentarul social-democrat.

„Unii jucători privați, pe mână cu diverşi şefi din Sănătate, au ținut captiv un județ întreg, blocând marile proiecte din domeniu. De aceea timp de mai bine de douăzeci ani autoritățile locale din Timiş nu au fost în stare să pună pe masă măcar un proiect viabil de mare anvergură. Şi chiar de aceea Ministerul Sănătății, constatând acest lucru, şi-a asumat finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru un institut oncologic. Doar că nu mică mi-a fost mirarea în vară, când studiul de fezabilitate a fost finalizat cu o valoare halucinantă: 700 de milioane de euro pentru un institut oncologic! De trei ori mai mult decât ceva similar în Italia! Cu această valoare nu aveam nicio şansă să primim finanţare pe PNRR! Mi s-a confirmat încă o dată influenţa marilor operatori privați din sănătate în treburile statului.”, a spus deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Parlamentarul spune că cererea depusă acum pe PNRR pentru obținerea finanțării realizării Institutului Oncologic, pe scheletul fostului Spital Municipal de pe Calea Torontalului are acum o valoare de 197 de milioane de euro, după modificarea și etapizarea studiului de fezabilitate. „Documentația e conformă, corespunde criteriilor impuse şi sunt şanse extrem de mari să obţinem finanţare.”, a mai spus Alfred Simonis.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

institut oncologic

Potrivit DSP Timiș, viitorul spital ar urma să aibă, dacă va exista și finanțare pentru realizarea lui, 524 de paturi: 384 pentru spitalizarea continuă a pacienților, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă și 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/