S-a decis. Deputatul Daniel Toda părăsește USR și îl urmează pe Dacian Cioloș

daniel toda
untitled design set 970x90 px

Deputatul Daniel Toda părăsește USR și se alătură noului proiect REPER, partidul lui Dacian Cioloș. Își motivează gestul, printre altele, prin faptul că vrea să evite să devină „acel politician demagog, care uită de principii și de promisiuni de îndată ce ajunge într-o funcție publică.” 

Parlamentarul de Timiș a devenit membru USR după fuziunea cu PLUS. Și-a anunțat demisia din USR luni, printr-o postare pe Facebook.

„Mi-am promis să nu devin vreodată un politician autohton clasic, adică unul care trăieşte doar vânzând iluzii, nu ţine seama de cei care l-au votat şi îşi vede strict de interesul său ori de al unui cerc restrâns de colegi care consideră că partidul există doar pentru ei. USR nu este un partid clasic, precum cele care au guvernat România în ultimele trei decenii. Cu toate acestea, USR este astăzi departe de a mai reprezenta o mişcare capabilă să implementeze politicile publice pe care le-a scris în programe, power point-uri şi candidaturi. Mai mult de atât, direcția partidului este una tot mai divergentă față de obiectivele asumate de USR în timpul frământărilor sociale din 2017-2018 sau imediat după vârful atins în 2019.”, a anunțat tânărul parlamentar pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI:Primul parlamentar USR de Timiș care se gândește să părăsească partidul

Parlamentarul se va ocupa de acum de formarea filialei REPER Timiș.

„Dacian Cioloș m-a convins că se poate face şi în România o altfel de politică. De la el am învățat că puterea politică nu este un scop în sine, ci este doar un vehicul pentru a schimba societatea și viața oamenilor în bine. (…) Bătrânii spun că mai întâi trebuie să-ți faci ordine în curte și abia apoi să vezi ce poți repara prin sat. Și, dacă te apuci de reparat, asigură-te mai întâi că nu strici nimic sau pui ceva mai bun în loc. Ştiu că nu e uşor: sunt chemat să construiesc filiala Timiş a partidului REPER împreună cu alţi colegi noi şi vechi, toţi oameni de bună credință. Sunt convins că vom construi împreună REPERE de profesionalism, REPERE de integritate, REPERE de valori și principii ordonate după ierarhii universale, REPERE de bun-simț.”, a mai transmis parlamentarul.

Potrivit deputatului, sunt deja câteva zeci de persoane din USR Timiș care i se vor alătura în noul proiect.

CITEȘTE ȘI: Andrei Meșter, exclus din USR, după judecata de partid: „E o iluzie. În interior e de fapt un regim stalinist”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/