Deșeurile provenite din construcții și resturi vegetale de la Băile Herculane au fost adunate, după ce administrația publică locală a primit o corecție din partea Gărzii de Mediu Caraș-Severin. Cu această ocazie, primarul Cristian Miclău a înăsprit măsurile de protecție a zonei și recomandă cetățenilor să apeleze la Primărie pentru ridicarea deșeurilor la un preț mic.
Edilul orașului-stațiune a dorit să menționeze că la acest deponeu se depun doar deșeurile provenite din materiale rezultate din construcții, din demolări și resturi de vegetație uscată.
„Am curățat toată zona zilele trecute. Am găsit câteva saltele și televizoare vechi aruncate și resturi din materiale de la construcții. Acum am pus barieră pentru că este interzisă trecerea cetățenilor să arunce necontrolat, am împrejmuit pentru ca deșeurile să nu ajungă în râul Cerna și am montat trei camere de supraveghere astfel că cei care aruncă ilegal vor fi sancționați. Din punctul meu de vedere este și păcat să aplicăm amendă celor care nu se conformează pentru că, dacă cetățenii fac o cerere la noi la Primărie, contra unei sume de 33 de lei pe metrul cub noi vom ridica acest tip de gunoi și-l vom depozita la deponeu.”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane.
CITEȘTE ȘI: Reclamă negativă cu iz politic în stațiunea Băile Herculane
Cristian Miclău face un apel și la cetățeni, dar și la turiști să nu lase sacii de gunoi la voia întâmplării, mai ales printre blocuri și să le arunce în haldine pentru că acum, în sezonul de vară, SC Ecologica Băile Herculane, singurul operator autorizat din județul Caraș-Severin, ridică zilnic gunoaiele.