Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților în Parcul Rozelor

ruga la timisoara in parcul rozelor
po 1000x100px (3)

Va fi joc și voie bună în Parcul Rozelor, la mijlocul acestei luni. Asta pentru că vor avea loc Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților, între 14 și 17 septembrie.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara anunță că va fi distracție mare, la mijlocul acestei luni. Mai precis, între 14 și 17 septembrie se desfășoară Ruga Timișoarei, precum și Ziua Minorităților.

Începutul de toamnă vine cu o importantă sărbătoare a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, însoțit de evenimentele asociate lui – Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților, care încheie stagiunea noastră în aer liber din Parcul Rozelor”, a informat instituția.

Concret, joi, 14 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Sfântul Gheorghe are loc spectacolul-rugăciune intitulat „Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș”.

1000x200 dacus 02

De asemenea, vineri, 15 septembrie, de la ora 09.30 are loc Liturghia la Catedrala Mitropolitană, iar de la ora 18.00, în Parcul Rozelor, este pregătit un spectacol de rugă. Vor încinge jocul de rugă orchestra și dansatorii de la Ansamblul „Timișul”, însoțiți de soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița.

Totodată, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 18.00, tot în Parcul Rozelor are loc Ziua Minorităților, fiind prezenți ucraineni, nemți, unguri, sârbi, bulgari și evrei. Invitați speciali vor fi Urban Verbunk (Ungaria) și stegarii din Carpineto Romano (Italia).
Mai mult, duminică, 17 septembrie, de la ora 18.00, în Parcul Rozelor se va desfășura și Ruga Tinerilor. Programul cuprinde un spectacol cu Ansamblul „Timișul” Tineret, o poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara; „Cântec, joc și grai străbun”, cu laureații concursului omonim, organizat de Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara. Seara se va încheia cu jocul de rugă, însuflețit de tineri soliști Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (Serbia).

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px