Ruga de la Oţelu Roşu, organizată în premieră în Centrul Civic al oraşului

Numeroşi bănățeni de pe Valea Bistrei au petrecut, în weekend, în Centrul Civic din Oțelu Roșu, cu ocazia sărbătoririi rugii orașului. În fiecare an, Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din localitate organizează trei zile de muzică, joc și voie bună, anul acesta la buna desfășurare a evenimentului contribuind și Organizația DJ-ilor, Artiștilor, Muzicologilor, Producătorilor și Interpreților din România.

Primarul Luca Mălăiescu ne-a precizat că acțiunea s-a desfășurat în Centrul Civic tocmai pentru a inaugura lucrările de reabilitare și modernizare ale zonei din fața Casei de Cultură, lucrări care vor continua, ca și reabilitarea ultimului tronson de lângă biserica de lemn.

„Este prima dată când organizăm ruga în centrul orașului, datorită faptului că am reușit să finalizăm și tronsonul II al pieței centrale. În fiecare seară au venit peste 2500 de oameni și mă bucur să s-au simțit bine, știu să aprecieze și să petreacă alături de prieteni și familie. Eu tot timpul am fost un primar de teren, dacă pot spune așa, și nu un primar de birou, am fost printre oameni, să ne bucurăm împreună de realizările administrației, aici, în Centrul Civic. Pentru tronsonul III, am publicat pe SEAP caietul de sarcini, așteptăm un câștigător în următoarele două, trei săptămâni, după care în două luni de zile ar trebui finalizate lucrările. Un proiect foarte frumos, pe care-l preconizez încheiat până la Serbările Verii din 20 august. Lucrările constă în amenajarea cu pavele, spații verzi, amplasarea unei fântâni ornamentale, va fi un spațiu edilitar urbanistic foarte aerisit. Eu am un defect, după cum spun unii, eu o consider calitate: TOT TIMPUL MĂ PLÂNG. Dar am realizat şi realizăm destule, deci cu siguranță că voi găsi banii necesari pentru terminarea investiției”, a mai precizat Luca Mălăiescu.

Programul rugii a cuprins în prima zi muzică populară cu soliștii Gabi Zaharia, Andrei Sergiu, Codruța Măgurean, Adela Jurchescu, Patricia Vela și Ansamblurile Populare „Zărandul” din Arad, „Bârzava” din Reșița, „Doina Timișului” din Timișoara, „Iedera” din Oțelu Roșu și, invitat special, Ansamblul „Janrija Tomic” din Krajsnik Serbia. A doua zi a fost dedicată muzicii ușoare, invitați în concert fiind Doru Bănățean, Tavi Colen Band & Emma, Olivera Petcov și JO. În ultima zi, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, spectacolul a avut în prim-plan interpreţi de muzică populară din Banat: Adrian Stanca şi cele două fiice, Oana și Raluka Stanca, apoi Octavia Hetea, Doru Petrean și Nelu Zadic.