Ruga de la Câlnic stă sub semnul inundaţiilor (FOTO/VIDEO)

Câlnicenii au fost foarte reţinuţi şi abia au ieşit la horă, iar autorităţile au absentat „in corpore” de la deschiderea evenimentului cultural.

Deşi trebuia să fie petrecere şi mare sărbătoare pentru câlniceni, ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel n-a început tocmai ca o sărbătoare, mulţi dintre ei începându-şi ziua printre pompieri, trebuind să-şi scoată apele aduse de inundaţii din curţi sau case.

Cu toate acestea, spre seară, pentru că muzica era deja plătită, s-au adunat în curtea şcolii, pentru a-i asculta pe Ramona Viţa şi formaţia condusă de soţul său. Dar, pofta de joc le-a venit câlnicenilor greu şi cu multe îmbieri. Iar ruga n-a mai fost deschisă de primar sau viceprimar, cu cocarda tricoloră la piept, ci direct de tinerele gătite şi aranjate din cartierul sat al municipiului Reşiţa.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157667652145643″]

N-au lipsit nici tarabele cu kurtos kolacs, mititei şi grătare ori gogoşi turceşti, dar şi foarte multe baloane şi jucării colorate, făcând deliciul celor mici. Şi astăzi, 30 iunie, de la ora 19, curtea şcolii din Câlnic va fi pregătită de joc şi distracţie, de care se vor ocupa tot Ramona Viţa şi formaţia condusă de Petrică Viţa.

Poate că noaptea va mai reuşi să spele din necazurile câlnicenilor, iar mâine, petrecerea şi jocul vor fi ceva mai cu patimă, că aşa-i la Rugă-n Banat!