Ruben Lațcău: Colterm primește în acest an probabil cea mai mare sumă de bani din partea primăriei

Colterm Timisoara

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că instituția intenționează să aloce în acest an 180 milioane de lei pentru Colterm. Este vorba de cea mai mare sumă de bani pe care societatea o va primi din partea primăriei.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că în bugetul din acest an, la care se lucrează în prezent, va fi alocată o sumă de 180 milioane de lei pentru Colterm.

Legat de banii de care Colterm are nevoie, pe propunerea de buget din acest an va exista o sumă de 180 milioane lei. În curând, bugetul va fi publicat. În această sumă de 180 milioane lei, care este probabil cea mai mare sumă pe care primăria a bugetat-o vreodată pentru partea de energie, este inclusă subvenția la nivelul pe care Consiliul Local Timișoara l-a decis, subvenția crescută. Dacă vă aduceți aminte, recent am crescut cota de subvenție pe care primăria o suportă pentru fiecare abonat Colterm. De asemenea, există ca o componentă de fonduri pentru pierderile tehnologice induse pe care primăria le-a suportat în mod consecvent în ultimii ani și le-a plătit în mod curent. Ba mai mult, chiar a plătit și pierderile vechi din 2015, 2016, 2017, 2018, care nu erau achitate”, a explicat Ruben Lațcău, în timpul unui plen organizat în această săptămână.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, viceprimarul Timișoarei a susținut, legat de achiziționarea certificatelor de poluare pentru Colterm, că ar fi sarcina companiei să se ocupe de cumpărarea lor, și nu a primăriei.

Ca atare, cu acești bani Colterm trebuie să-și îndeplinească angajamentele. Precum știți, în acest moment, societatea se află în insolvență. Suntem într-o situație în care operațiunile de zi cu zi sunt conduse de către un administrator special, pentru care toate deciziile trebuie să fie avizate și aprobate în mod extrem de către administratorul judiciar. Deci, toată puterea finală de decizie în societate, în acest moment, aparține administratorului judiciar numit de către instanță. Și cu siguranță în acești bani, 180 milioane lei, există un spațiu suficient atât ca să fie acoperite costurile cu partea din carburant, cât și costurile cu alte obligațiuni, precum aceste certificate. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple sunt de parcurs anumiți pași pe care Colterm trebuie să-i facă”, a detaliat Ruben Lațcău.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/