Rosso-nerii, dezamăgiți de egalul cu Spartac! Stoican le ridică moralul!

csm resita progresul spartac
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

CSM Reșița a scos doar o remiză albă, astăzi, în Valea Domanului, cu ultima clasată din Liga 2 de fotbal, Progresul Spartac.

Cu trei eșecuri în tot atâtea meciuri, cu un singur gol marcat și cu 11 primite, oaspeții au surprins în Valea Domanului printr-o așezare foarte bună în teren, în special în compartimentul defensiv. Chiar dacă Progresul a avut în teren jucători sosiți la echipă cu 24 de ore înainte de startul partidei de la Reșița, Andrei Erimia a gândit bine din punct de vedere tactic, iar elevii săi au interpretat aproape fără greșeală. În schimb, echipa lui Stoican a insistat să construiască de jos, de la portarul Contra, a încercat mult pe benzi și a trimis destule mingi în fața porții adverse. Rosso-nerii au avut mai mereu balonul sub control, însă le-a lipsit inspirația la finalizare. Ocazii au fost, însă niciunul dintre elevii lui Stoican nu a găsit calea spre gol. Iar atunci când au fost foarte aproape s-a opus bara. La fel de adevărat este însă și că Progresul putea da chiar lovitura la Reșița, la una din cele trei ocazii importante din partea a doua a jocului.

„Nu am reușit să fructificăm ocaziile avute în prima repriză. E important în fața unei echipe care stă atât de bine defensiv să fructifici chiar prima ocazie pentru că altfel meciul devine greu. Să fiu corect, mai avem mult de muncă. Trebuie să umblu la moralul băieților pentru că sunt dezamăgiți. Ne așteptam la o victorie mare, nu a fost să fie. Capul sus, pentru că se poate! Văd lucruri pozitive, ne trebuie un ritm mai susținut și încredere în duelurile unu la unu pentru că avem jucători talentați. Am fost surprinși de câteva ori de adversar și, realist să fiu, e un rezultat echitabil atât timp cât noi nu am fost lucizi în fața porții.”, a analizat Flavius Stoican jocul CSM-ului.

Liga 2 ia o pauză săptămâna viitoare, astfel că tehnicianul rosso-nerilor are timp să pună la punct mult mai bine relațiile de joc, pe care le va verifica într-un joc-școală cu U Cluj. Peste două săptămâni, CSM Reșița joacă la Hunedoara, cu Corvinul, în derbyul de altădată.