Romi, Giusy și restu’

Poimâine se face săptămâna, iar eu nu mă dumiresc după cele văzute în pozele de la 1 Decembrie, cu care cei de la Consiliul Județean se bat cu cărămida în piept pe pagina lor de Facebook. Poze în care apar reprezentanții instituției la cea mai însemnată sărbătoare a noastră. Dacă Nelu Tăiețelu i-a avut lângă el pe cei doi viceprimari, în semn de respect pentru momentul respectiv, Dunca a ales să vină cu cei din eșaloanele inferioare la un eveniment cu ștaif.

Nu tu vicepreședinți, pe care i-a trimis în județ (ca să ce?), nu tu directori (oameni care, ne place sau nu, au un cuvânt de spus în cea mai importantă instituție publică a județului), nu tu secretarul CJ, fără sfaturile căruia Dunca ar fi fiul ploii în ședințele consiliului. Să nu mai vorbim că de acolo a lipsit piesa numărul unu din stafful liberal: Marcel Vela. Între noi fie vorba, acesta trebuia adus viu-mort la paradă, exact ca pe Cidul din opera aia dramatică a lu’ Corneille. Dunca ar fi trebuit să-l caute personal și să-l fi rugat cum ar fi știut el mai bine: „Hai, bă, Marcel, nu te mai prosti, lasă dracu’ supărările, și stai lângă noi, să vadă pulimea că liberalii sunt uniți în cuget și-n simțiri, să-i băgăm în sperieți pe alde Mocio și ai lui.” Dar așa…

Dar așa, Romi al nostru a venit cu consilierii lui personali și cu Giusy! Cum, nu știți cine este Giusy? Pe bune? Nu ați auzit de Giusy, veșnicul candidat la primăria din Carașova? Vai, nu se poate una ca asta, să nu-l cunoașteți pe Giusy! E lipsă de cultură politică. Vă spun eu, e un tip simpatic, respectuos și cu mult bun simț, dar fără noroc în alegeri. Unul dintre ăia care se naște talent și sfârșește speranță. Ca la fotbal. Ei bine, Giusy era prezent moț lângă președinte, dar nu în calitate de consilier și nici de viitor candidat la primăria după care i se rupe inima, ci de șofer al lui Romeo Dunca. Bă, ești nebun? Bă, ești prost? Bă, Celentano, cât ești tu de dat dracului în serialul ăla de la PRO TV, n-ai văzut și n-ai auzit una ca asta. Ca șoferul să stea umăr la umăr cu șăfu’, primind onorul gărzii. Firicel, una ca asta nici în Las Fierbinți nu s-ar întâmpla, ascultă la mine.

Bă, Romi, unde ai văzut tu, bă, ca lângă președintele Iohannis să stea șoferul care îl duce și-l aduce de la Sibiu la sfârșit de săptămână? Poate în vremea și în țara lu’ Mobutu Sese Seku Ngbendu Wa Za Banga, da, dar în niciun caz în Europa. Eu înțeleg, puiucule, că nu te pricepi la administrație, dar în cazul ăsta e vorba de cu totul altceva. Bine că nu i-ai adus cu tine pe pompierul de serviciu și instalatorul CJ. Doamne, Dumnezeule, ce-ți mai trece prin cap, Romi dragă! Hai, ție ca ție, că de acum te cunoaștem, dar mă mir că nu se găsește niciun liberal care să-ți spună: „Gata, Romeo, mai ho, că ne faci de râs. Ce dracu’, tu nu vezi asta?”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/