Romi dragă, să nu zici că nu ți-am spus

Romi, ce faci, Romi? Te pregătești să urci pe Muntele Mic, să-ți vezi afacerile? Nu te supăra, te-am întrebat pentru că așa vorbesc angajații, că vinerea nu prea dai pe la birou. E adevărat sau iar fac bâză de tine figuranții ăștia din Opoziție?

Știu că ai avut o săptămână grea. Grea de tot, în care te-ai luptat cu toți: consilieri județeni, lideri de partid, doctori, asistente, felceri, brancardieri, dar până la urmă tot ai reușit să-i convingi pe ăia din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean să facă propunerea să o demită pe Alina Stancovici. Ai reușit să-l convingi și pe prietenul meu benzinar, Viorel Bașag. Mulți nu l-ar fi crezut în stare de așa ceva. Mare scofală să ridici mâna chiar dacă habar nu ai de ce era nevoie să fie revocată managera din funcție! Să fim serioși. Bravo, Vio, ține-o tot așa că e bine. Acum ești și tu bărbat adevărat, bravo!

Ieri am vrut să te salut, Romi dragă. Să te felicit pentru victoria obținută în fața Alinei Stancovici. M-am luat cu una, cu alta și n-am mai apucat. Dar ți-o spun acum, aici, să știe toată lumea: Nelu Tătaru e pistol cu apă pe lângă tine. Unde mai pui că ăla a profitat de starea de urgență ca s-o revoce din funcție, însă tu ai făcut exact ce ți-a poftit inimioara. L-ai dat afară din CA pe dr. Diaconescu, l-ai adus în locul lui pe Vio Bașag și ai executat-o în public și în direct. Ești tare, ce să zic. Mare om, mare caracter și mai ales – mare luptător. Ai vrut să ne arați de ce ești în stare. Știi cum se zicea pe vremuri la mine, la Gogoșu de Mehedinți? „Nu ți-e rușine, bă, să-ți prinzi mintea cu o fomeie?” Bă, Romi, eu nu-mi permit să zic așa, că nu-mi stă în caracter, dar dacă te dai atât de tare și de jmecher, de ce nu îl rogi, frate, pe Adi Dacica să te ia în lotul de old-boys? Să faci antrenamente, să participi la întreceri naționale. A, ție îți place trânta, aia din vârful muntelui, nu luptele. Te înțeleg, la trântă nu sunt reguli, nu-ți trebuie minte multă. Să ai mușchi, atâta tot.

1000x100 casa brutarului

No, dragă Romi, nu te mai poți plânge că-ți pune Opoziția bețe în roate. Ai tot ce ți-ai dorit de partea ta: consilieri județeni, Consiliul de Administrație, brancardieri, felceri și, în curând – un nou manager. E drept, ți-o trebuit un an și ceva să reușești, dar a meritat să aștepți. Amu să te văd cum recuperezi datoriile spitalului într-o lună, două, așa cum ai pus-o pe Alina Stancovici să o facă. Să te văd cât ești de genial. No, te las, pune-te pe treabă, lasă dracului certurile cu Nedelcea și Popovici, că amu trec ălea două luni și parcă văd că n-o să faci nicio brânză. Să nu zici că nu ți-am zis!