Deși s-a săturat de ostilitatea cu care este tratat de o parte a angajaților din Consiliul Județean Caraș-Severin, oameni care nu se arată deloc deschiși la colaborare, Romeo Dunca i-a păsuit pe cei care ar fi trebui să plece în 7 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame. Însă nu pentru mult timp, fiind convins că oamenii rău intenționați nu se vor schimba niciodată.
În urma unor discuții purtate cu membrii sindicatului salariaților din Consiliul Județean, Romeo Dunca a decis să le mai dea răgaz celor pe care plănuia să îi pună pe liber din 7 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame. Conform proiectului de hotărâre inițiat de Dunca și inclus pe ordinea de zi a ședinței de vineri, această dată a fost decalată până în 15 februarie. Deși Flavius Nedelcea (Pro România) a încercat să amâne acest moment pentru luna septembrie 2021 sau măcar pentru iunie, președintele CJ și-a motivat insistența ca noua organigramă să intre în vigoare peste două luni:
„Eu astăzi lucrez foarte greu. În foarte multe poziții am un contact ostil. Lucrez cu o parte dintre oamenii și colaboratorii pe care mi i-am adus după mine în calitate de consilieri sau pur și simplu în calitate de oameni care efectiv mă ajută stând lângă mine, înțelegând ce se întâmplă și dându-mi sfaturi, rămânând în afara anvelopei de angajați pe care mă bazez. La Direcția de Drumuri pot să spun că este un mediu atât de ostil, că nu reușesc să-mi obțin documentele, iar actele apar, dispar, nici nu știm cum. Prelungirea acestei stări e ca o radioterapie pentru un organism care oricum nu mai are nicio șansă”.
Romeo Dunca a ținut să sublinieze că oamenii care muncesc nu vor avea de suferit, că s-a discutat deja cu ei, iar această amânare a aplicării noii organigrame este, până la urmă, un ajutor tot pentru angajații rău voitori, care oricum vor pleca din instituție.
În apărarea oamenilor care muncesc în Consiliul Județean a sărit și Gabriela Stuparu, consilier PSD, considerând că atitudinea lui Romeo Dunca nu a fost una potrivită încă de la început. „Ați dat un semnal negativ la începutul mandatului, atunci când ați afirmat sus și tare că veniți, dați afară, fără să aveți niște date concrete din interior. Eu cred că trebuia mai întâi să vă documentați, să strângeți aceste date din interior, să faceți o analiză pe dosarul profesional al fiecărui om și abia după aceea să lansați acest mesaj. De aceea cred că vă loviți acum de acea ostilitate. Dacă veți schimba mesajul acesta și veți face o analiză pe fiecare persoană în parte, o evaluare concretă și corectă, nu veți avea parte de aceeași atitudine. Pentru asta e nevoie de timp”.
„Nu am nevoie de timp ca să-mi reconsider poziția. Eu m-am convins și găsesc ceea ce am crezut atunci. Sunt oameni care boicotează, care sabotează pe bune activitatea.”, a răspuns imediat Romeo Dunca. Președintele a spus că vrea schimbarea cu orice preț, chiar dacă vor exista angajați care vor da instituția în judecată și poate vor și reveni pe posturi, dacă instanța le va da dreptate.
„Avem nevoia de a scăpa de oamenii care ne încurcă. Există oameni care ne sabotează, trebuie să înțelegeți, și dacă noi dorim să facem treabă, trebuie să ne scăpăm de acești oameni cu orice risc. Oamenii părtași la furt sunt cei care ne fac nouă reguli. Noi cu ei luptăm. (…) Dacă vrem să facem treabă, trebuie să mă lăsați. Dacă nu mă lăsați, vă asumați. În final vom schimba lucruri dacă vom înțelege toți cei care suntem aici că schimbarea înseamnă într-adevăr schimbare”.
În cele din urmă, amendamentul de amânare inițiat de Flavius Nedelcea a fost respins. Proiectul de hotărâre conform căruia noua organigramă devine valabilă din 15 februarie a trecut cu 13 voturi pentru (din partea consilierilor PNL), 8 împotrivă (din partea consilierilor PSD și Pro România). Grupul PMP din Consiliul Județean nu a dorit să participe la votarea acestui punct.