Romeo Dunca, oripilat de dezastrul de la Herculane! „Diamantul e acolo, doar că îi acoperit cu noroi!”

Afaceristul timișorean care se vrea șef al Consiliului Județean Caraș-Severin a obișnuit să spună lucrurilor pe nume și nu face excepție nici atunci când declarațiile sale publice îi pot atinge pe colegii săi din PNL. S-a întâmplat la fel și după ce a vizitat Băile Herculane, orașul stațiune condus de liberalul Cristian Miclău!

Omul de afaceri trece foarte des cu elicopterul pe deasupra stațiunii de pe Valea Cernei. De sus, nu se vede însă realitatea. Coborât cu picioarele pe pământ, Romeo Dunca s-a declarat șocat de ceea ce i-au putut vedea ochii. „De sus arată relativ frumos. Țin minte cum era pe vremea când mergeam și eu la Hotelul Roman și făceam baie acolo sau la râul Cerna, la acele izvoare interesante. Acum m-am dus cu bicicleta. M-a șocat, credeți-mă, m-a șocat gara, pe care eu o văzusem numai de deasupra. M-a șocat gara. Ce contrast între ceea ce a fost, între strălucirea ei și ceea ce am făcut noi lângă, o vulcanizare, niște buticuri! Chiar sunt niște lucruri care îți sar în ochi. Acum m-am uitat cu alți ochi, înainte nu mă interesa. Ce spectacol ar fi dacă închizi ochii și poți să îți imaginezi gara aia renovată și adusă la strălucirea, la ceea ce era ea înainte! Nu era doar frumoasă, era și intrarea într-un loc deosebit, ea era o poartă de intrare într-un tărâm de vis. Acum a rămas umbră a străluciri, tulburată de vulcanizarea care e la câțiva metri de ea, cu mizerie de pe jos… Chiar sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate dacă noi vrem să dăm acestei zone valoarea pe care o merită”, a comentat Dunca pentru expressdebanat.ro.

Omul de afaceri, acum și om politic, n-a rămas cu o impresie mai bună nici după ce a intrat în stațiune. Asta, în ciuda faptului că acolo a văzut și mai multe hoteluri reabilitate și modernizate la standarde ridicate. A găsit la fel de multă mizerie, dezordine, construcții ridicate fără niciun pic de logică sau de bun gust. Dar și destule asemănări cu situația de pe Muntele Mic. „Prima impresie?! Cât de mult e de făcut, dar se poate salva, adică există, diamantul e acolo, doar că îi acoperit cu noroi. Dar el este, deci Herculane e un loc deosebit. În mijlocul stațiunii am văzut niște hoteluri care arată foarte bine, asta înseamnă că cineva a înțeles importanța și valoarea pe care turismul balnear le poate avea și oamenii sunt pregătiți și au investit. Eu cred că problema de la Muntele Mic o găsim peste tot pentru că este viziunea politică a celor care au gestionat țara. Nu poți să lași o zonă de interes național să fie gestionată de niște oameni care nu au deprinderea și înțelegerea potențialului care există acolo și, mai mult de atât, să nu iei măsuri ca să poți măcar să îi ții în frâu dacă se pregătesc să strice. La Herculane era aproape totul închis când am fost eu din cauza pandemiei, dar erau încă mizerii de pe vremea de dinainte de pandemie, că nimeni nu le adună”, a mai spus Romeo Dunca.