Romeo Dunca a devenit propunerea Forței Dreptei pentru poziția de deputat după plecarea din PNL, partid în care a fost trădat pentru că a pus în pericol aranjamentele subterane cu PSD.
Candidatul Forței Dreptei pentru funcția de deputat s-a convins că interesele de a da Carașul pe mâna PSD au fost au fost prea mari încât el să mai fie acceptat la conducerea județului, iar ulterior în Parlament. Romeo Dunca spune că legăturile mai puțin evidente dintre social-democrați și conducerea PNL ar fi fost smulse de la rădăcină dacă ar mai fi câștigat un mandat de președinte de consiliu județean.
„Îmi este foarte greu să-mi cert sau să-mi vorbesc de rău foștii mei prieteni sau parteneri. Mie îmi place să mă cert cu dușmanul. Îmi place să mă cert și să mă lupt cu cei de care simt că depinde acest rău pe care Carașul l-a simțit decenii întregi. Este adevărat că nu s-a făcut ceea ce trebuia și nu mă refer aici la primari sau la toți primari. O parte din primari au fost, hai să-i zicem, mai leneși în a face ceea ce trebuia să fie, ca să nu spunem altceva […] A fost o trădare, o partizare a conducerii județene cu dorințele PSD din județ, aceea de a pleca acasă. Motivul? Mă gândesc că exigența mea în am lupta cu PSD. Venind aici, văzând cum se dau lucrările, văzând cum funcționează lucrurile, am ajuns la concluzia că PSD a pus mâna pe acest județ înainte și am reușit ușor, ușor să-l deconectez. Încă un mandat cu mine ar fi însemnat dezastru pentru ei, pentru toate legăturile trecute, pentru toate tovărășiile lor, pentru că lucrurile astea se continuă.”, a declarat Romeo Dunca.
Oamenii PSD-ului sunt în absolut toate pozițiile importante, a constatat Romeo Dunca în cei 4 ani în care a condus Consiliul Județean Caraș-Severin. Dar asta și datorită faptului că, departe de ochii cărășenilor, există aranjamente făcute cu liderii PNL. „Conducerea județeană a partidului a dorit ca eu să pierd acest mandat de președinte!”, a concluzionat Romeo Dunca.