Romeo Dunca atât a putut! Pentru reclamații, sunați la PSD!

crina dunca
casinoherculane by sungarden

Probabil ultimele treceri pe Dunăre ale bacului Baziaș 4 de anul acesta, de la Moldova Nouă în Serbia, vor fi făcute astăzi!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a declarat învins și le-a cerut scuze cărășenilor că, deși ocupă cea mai importantă funcție în județ, nu a reușit să facă mai mult pentru bacul care lega județul de țara vecină și, implicit, pentru turismul din Banatul Montan și Clisura Dunării. De Baziaș 4 era nevoie în zilele următoare mai mult decât oricând. Moldova Nouă e în sărbătoare și așteaptă destui musafiri din Serbia. Numai că bacul va sta la mal din această seară și nu se va mai pune în mișcare destulă vreme. Până când societatea Caraș Serv a Consiliului Județean va fi înființată și autorizată să-l opereze. Romeo Dunca a încercat să obțină un nou termen pentru care Aquacaraș să aibă dreptul de a efectua transport pe Dunăre cu Baziaș 4, însă Ion Tescaru, președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, nu s-a lăsat înduplecat.

Șeful CJ Caraș-Severin și-ar fi dorit ca bacul să mai funcționeze cu Aquacaraș la timonă încă 3 zile față de termenul impus, mai exact, până în 15 august. „Turiștii chinuiți de infrastructură, dorindu-și să viziteze Carașul, rămân privind a pagubă pe cele două maluri ale Dunării de Sfânta Maria și de zilele orașului Moldova Nouă. Pentru că asta se va întâmpla de poimâine, când vor sosi în cele două  vămi și vor afla că, întreg județul Caraș-Severin și toată conducerea Aquacaraș nu au putut, pentru aceste ultime 3 zile, să găsească înțelegere de la autorități. Noi în această situație am depins de ANRSC.”, a explicat Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Jocurile politice din Consiliul Județean, acuză Romeo Dunca, au stârnit valuri suficient de mari încât Baziaș 4 să fie obligat să stea la mal. Ostilitate, se plânge șeful CJ, a întâlnit și la ANRSC: „Mulțumesc totuși d-lui Tescaru, membru marcant PSD, că a acordat un timp de 120 de zile pentru a ne rezolva problema, dar îi arăt obrazul deoarece, neținând cont de blocajele pe care tot colegii dânsului de partid din CJ le-au făcut legate de acest bac, nu a putut fi înduplecat de cele trei adrese trimise, de rugămințile unui primar al unui oraș chinuit de pe Clisura Dunării, de rugămintea unui fost ministru, dar mai ales de mila unor sute de turiști ce vor avea aceste zile de sărbătoare ratate. Deși în adresele trimise i s-a explicat clar situația. Rămân convins că, dacă s-au putut 120 de zile, se mai puteau trei!”

Romeo Dunca mai spune că nu a găsit nicio altă soluție pentru Baziaș 4 și îi învinovățește pe consilierii județeni care nu au fost de acord cu varianta sa pentru bacul de la Moldova Nouă. „Dragi cărășeni, vă rog să mă iertați că nu am putut să înving un funcționar ce încasează bani de la stat de două decenii, aflat în fruntea unui grup de alți 150 de funcționari grupați într-o altă instituție bugetară, urmați de 16 consilieri județeni PSD-PRO-PMP formând o adevărată familie roșie în Caraș,  plus alți politicieni de vârf din aceeași alianță, care îi ghidonează pe cei din urmă. În consecință, cu atâția potrivnici agățați de gâtul meu, eu atât am putut! Să circulați civilizat cu un bac, din 2021 până în această seară! Mai departe, pentru reclamații, vă rog să-i sunați pe Crina și pe toți ceilalți 15 din CJ care s-au opus!”, a conchis președintele Dunca.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/