România, sub cod galben! Ce fenomene meteo se anunță timp de două zile?

În ultimele zile, ANM a emis mai multe atenționări privind diverse fenomene meteo care au vizat inclusiv Banatul. De astăzi intră în vigoare o nouă atenționare, de care scapă doar 3 județe din țară.

Meteorologii au emis un nou cod galben în această dimineață. Potrivit atenționării, de astăzi, de la ora 12.00, până mâine, la ora 21.00, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Vremea va rămâne neprietenoasă până miercuri, la ora 10.00. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

leader board 728 x 90 px